avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilet la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilet la ordin

vrau sa vand un SRL care are un credit pe firma, avalizat in nume propriu de actionar. Firma a fost cesionata catre o alta persoana. Firma avand conturile blocate, noul actionar nu poate emite alt BO pentru credit. daca se vinde firma, cum se poate ca responsabilitatea primului actinar privind avalizarea BO sa se treaca c[are noul si ultim actionar
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 15:46, 12 August 2009
Mai explicati odata sa intelegem. Odata vreti sa vindeti firma , dupa asta este cesionata ?
Dece are conturile blocata ?
Pe firma initiala s/a lucrat si neplatindu/se BO emise, banca/creditorii au cerut blocarea conturilor probabil pana la acoperirea valorii BO. Aceasta s-a intamplat pana la 31.12. 2008. Tot in 2008 s-a luat un credit pe aceasta firma, emitandu-se un BO avalizat, cred in nume propriu de catre actionarul de atunci. Din februarie 2009 firma a cesionat actiune catre fiica mea. Fiind linie de credit, dobanda nu a prea fost platita si se pune problema executarii ganatiilor, respectiv garantia Fondului de garantare si asigurarea incheiata. Intrebarea este: daca firma a fost cesionata din februrie catre alt actionar, acesta nu a putut sa emita alt BO, BO existent va fi executat asupra bunurilor primului actionar sau a acelui care a perluat firma in februarie ?
Prin avalizarea B.O fostul actionar si-a asumat, in nume personal catre banca obligatia efectuarii platii , in cazul in care unitatea nu plateste. Cesiunea partilor sociale/actiunilor nu afecteaza obligatia lui , ea ramane in fiinta pana restituirea liniei de credit acordata unitatii ori, cu acordul bancii, pana in momentul infiintarii unei alte garantii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune firma cu linie de credit raducumic raducumic Detin o firma care a contractat o linie de credit pentru care a semnat ca garant administratorul ca persoana fizica si tot ca persoana fizica a avalizat bilete ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma ! algora algora Urgent ! Ajutati-ma ! Anul trecut am cesionat o firma co tot activul si pasivul societatii. Acte la avocat + reg. com. . Dar acum bancile mi-au blocat ... (vezi toată discuția)
Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)