avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesiune contract de elasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesiune contract de elasing

daca un SRL este in procedura de insolventa, se poate ca judecatorul sindic sa aprobe cesiunea unui contract de leasing catre o persoana fizica care de fapt a platit ratele la masina ?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 13:09, 12 August 2009
In principiu da, intrucat, societatea, in calitate de parte in contractul de leasing, detine calitatea de utilizator, nu de proprietar.
Veti avea insa nevoie de acceptul societatii de leasing pentru cesionarea contractului.
Intr-adevar bunul respectiv nu face parte din patrimoniul societatii debitoare acest lucru intamplandu-se in momentul achitarii integrale a bunului, iar administratorul judiciar sau lichidatorul cu aprobarea judecatorului sindic si a societatii de leasing ar putea incheia un contract de novatie intre societatea aflata in insolventa si persoana fizica .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu lichidatorul iulianavoicu iulianavoicu sunt creditoare intr-un proces de insolventa, lichidatorul a gasit o masina la firma debitoare (care era pe leasing), care a fost predata conform unui contract ... (vezi toată discuția)
Abuz administrator judiciar impotriva intereselor asociatilor LDL LDL Buna ziua, In cazul lichidarii unei societati comerciale prin procedura insolventei simplificata, administratorul judiciar desemnat este obligat, printre ... (vezi toată discuția)
Leasing criss1122 criss1122 Buna seara am si eu o intrebare daca o anumita persona juridica a facut un contract de leasing la motoractive in Bucuresti si persoana este din Oradea atunci ... (vezi toată discuția)