avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... probleme cu lichidatorul
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

probleme cu lichidatorul

sunt creditoare intr-un proces de insolventa, lichidatorul a gasit o masina la firma debitoare (care era pe leasing), care a fost predata conform unui contract de novatie catre o alta societate, care a facut un angajament de plata, plata trebuia sa se efectueze in 6 rate. Societatea nu a platit decat 3 rate, ramand restante ratele din ianuarie,februarie si martie. Intreband lichidatorul ce se poate face pentru a recupera ratele restante mi s-a comunicat ca NImic deoarece proprietarul masini este firma de leasing (care a primit de la societate toti banii care reprezentau ratele restante pe care debitorul nu le platise), in situatia de fata ce pot face eu ca, creditor?ce poate face lichidatorul? va multumesc
nU aveti ce sa faceti,nu aveti nici o calitate .
dar lichidatorul nu poate face nici un demers?
nu are ce sa faca si mai ales de ce?
masina e proprietatea societatii de leasing.
chiar nu exista nici o modalitate juridica de a mai recupera banii?firma care a contractat masina a facut un angajament de plata cu lichidatorul, nu se poate face nimic in baza acestui anganjament de plata?nu are nici o valoare juridica acest anganjament?
Ce anume solicitati dvs?
Ca lichidatorul sa intervina intr-un contract de novatie ?
Pai in cazul in care nu era novat contractul in temeiul art. 86 din legea 85/2006 lichidatorul poate sa renunte la orice contract...daca nu a fost executat in mod substantial.

Alte discuții în legătură

Inlocuirea administratorului judiciar provizoriu Lipi Lipi Cine poate hotari inlocuirea administratorului judiciar provizoriu? Creditorii care detin impreuna mai mult de 50% din totalul masei credale? Eu asa inteleg ... (vezi toată discuția)
Insolventa vasioanaro vasioanaro Daca o societate a depus cererea pentru deschiderea insolventei si si-a ales administratorul judiciar, pot ca si creditor sa solicit inlocuirea acestuia? Ce ... (vezi toată discuția)
Recuzare lichidator dianamaria dianamaria Buna seara, as vrea sa stiu in ce conditii pot recuza un lichidator intr-un dosar de insolventa in care sunt creditor, tinand cont ca am alte litigii pe rol ... (vezi toată discuția)