avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

Daca o societate a depus cererea pentru deschiderea insolventei si si-a ales administratorul judiciar, pot ca si creditor sa solicit inlocuirea acestuia? Ce motive as putea invoca?( am ponderea cea mai mare din creante)
Cel mai recent răspuns: Amila , utilizator 12:03, 19 Februarie 2011
din pacate inlocuire se face la cererea creditorilor
Art. 19 alin. (2) indice 1:
”Creditorul care deține cel putin 50% din valoarea totală a creanțelor poate să decidă, fără consultarea adunării creditorilor, desemnarea unui administrator judiciar sau lichidator în locul administratorului judiciar sau lichidatorului provizoriu ori să confirme administratorul judiciar provizoriu sau, după caz, lichidatorul provizoriu și să îi stabilească remunerația.”

Dacă dețineți peste 50% din pasivul înscris în tabelul obligațiilor debitorului dvs. și nu a fost confirmat administratorul/lichidatorul judiciar, în temeiul textului de lege citat mai sus, puteți decide desemnarea unui administrator/lichidator judiciar în locul celui provizoriu numit de instanță prin emiterea unei decizii în acest sens și publicarea sa în Buletinul insolvenței. În termen de 3 zile de la publicare creditorii pot contesta decizia la judecătorul sindic pentru motive de nelegalitate, iar în situația necontestării sindicul va lua act de decizia creditorului majoritar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Februarie 2011
Amila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuirea administratorului judiciar provizoriu Lipi Lipi Cine poate hotari inlocuirea administratorului judiciar provizoriu? Creditorii care detin impreuna mai mult de 50% din totalul masei credale? Eu asa inteleg ... (vezi toată discuția)
Recuzare lichidator dianamaria dianamaria Buna seara, as vrea sa stiu in ce conditii pot recuza un lichidator intr-un dosar de insolventa in care sunt creditor, tinand cont ca am alte litigii pe rol ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator CI Ioana Butan CI Ioana Butan Cine poate cere judecatorului sindic inlocuirea administratorului judiciar si care ar trebui sa fie motivele pe care se poate intemeia o astfel de cerere? ... (vezi toată discuția)