avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... recuzare lichidator
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

recuzare lichidator

Buna seara,
as vrea sa stiu in ce conditii pot recuza un lichidator intr-un dosar de insolventa in care sunt creditor, tinand cont ca am alte litigii pe rol cu respectivul lichidator; eventual alta cale de a schimba lichidatorul, in conditiile in care debitorul a solicitat ORC numirea lichidatorului si ulterior a facut cerere de intrare in procedura simplificata a falimentului, prin lichidatorul numit de ORC.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:20, 16 Aprilie 2009
Recuzarea poate fi ceruta de orice participant pt motive temeinice, iar aceste motive temeinice trebuiesc dovedite...
Pentru motive temeinice judecatorul poate sa inlocuiasca lichidatorul, dar dvs fiind creditor in acest dosar aveti tot dreptul sa inlocuiti lichidatorul in conformitate cu prevederile legii 85/2006:

"Art. 19. - (1) Practicienii în insolvenţă interesaţi vor depune la dosar o ofertă de preluare a poziţiei de administrator judiciar în dosarul respectiv, la care vor anexa dovada calităţii de practician în insolvenţă şi o copie de pe poliţa de asigurare profesională. În ofertă, practicianul în insolvenţă interesat va putea arăta şi disponibilitatea de timp şi de resurse umane, precum şi experienţa generală sau specifică necesare preluării dosarului şi bunei administrări a cazului. În cazul în care nu există nici o astfel de ofertă, judecătorul-sindic va desemna provizoriu, până la prima adunare a creditorilor, un practician în insolvenţă ales în mod aleatoriu din Tabloul U.N.P.I.R.
(2) La recomandarea comitetului creditorilor, în cadrul primei şedinţe a adunării creditorilor sau ulterior, creditorii care deţin cel puţin 50% din valoarea totală a creanţelor pot decide desemnarea unui administrator judiciar/lichidator, stabilindu-i şi remuneraţia. În cazul în care remuneraţia se va achita din fondul constituit conform prevederilor art. 4, aceasta va fi stabilită de către judecătorul-sindic, pe baza criteriilor stabilite prin legea privind profesia de practician în insolvenţă. Creditorii pot decide să confirme administratorul judiciar sau lichidatorul desemnat provizoriu de către judecătorul-sindic.
(21) Creditorul care deţine cel puţin 50% din valoarea totală a creanţelor poate să decidă, fără consultarea adunării creditorilor, desemnarea unui administrator judiciar sau lichidator în locul administratorului judiciar sau lichidatorului provizoriu ori să confirme administratorul judiciar provizoriu sau, după caz, lichidatorul provizoriu şi să îi stabilească remuneraţia. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuirea administratorului judiciar provizoriu Lipi Lipi Cine poate hotari inlocuirea administratorului judiciar provizoriu? Creditorii care detin impreuna mai mult de 50% din totalul masei credale? Eu asa inteleg ... (vezi toată discuția)
Recuzare administrator judiciar Veres Magda Veres Magda Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate recuza adminsitratorul judiciar, deaorece are o atitudine ostila fata de firma, in loc sa o apere in instanta. Si ... (vezi toată discuția)
Schimbare lichidator aka.fg aka.fg Daca a fost numit in instanta un lichidator,pot sa-l schimb ? si cum? Cu stima (vezi toată discuția)