avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... probleme cu lichidatorul
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

probleme cu lichidatorul

sunt creditoare intr-un proces de insolventa, lichidatorul a gasit o masina la firma debitoare (care era pe leasing), care a fost predata conform unui contract de novatie catre o alta societate, care a facut un angajament de plata, plata trebuia sa se efectueze in 6 rate. Societatea nu a platit decat 3 rate, ramand restante ratele din ianuarie,februarie si martie. Intreband lichidatorul ce se poate face pentru a recupera ratele restante mi s-a comunicat ca NImic deoarece proprietarul masini este firma de leasing (care a primit de la societate toti banii care reprezentau ratele restante pe care debitorul nu le platise), in situatia de fata ce pot face eu ca, creditor?ce poate face lichidatorul? va multumesc
contractul nu a fost novat in temeiul art 86, problema este ca lichidatorul nu doreste sa faca nimic pentru a obliga partea contractanta sa isi execute obligatia din contract. ce pot face eu impotriva lichidatorului in acest caz? si mai ales am aflat ca acest contract de novatie a fost facut cu societate sotiei debitorului meu (deci e clar ca a fost facut special ca masina sa se intoarca la debitor) si sa nu se plateasca ratele, ce pot face eu ca,creditor impotriva lichidatorului? mentionez ca sunt creditor majoritar, am 74% din masa credala.
contestatie la rapoartele depuse
Schimbati-l!!!
Art. 19 din Legea 85/2006:

“2^1) Creditorul care deţine cel puţin 50% din valoarea totală a creanţelor poate să decidă, fără consultarea adunării creditorilor, desemnarea unui administrator judiciar sau lichidator în locul administratorului judiciar sau lichidatorului provizoriu ori să confirme administratorul judiciar provizoriu sau, după caz, lichidatorul provizoriu şi să îi stabilească remuneraţia.
(3) Creditorii pot contesta la judecătorul-sindic, pentru motive de nelegalitate, decizia prevăzută la alin. (2) şi (2^1), în termen de 3 zile de la data publicării acesteia în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Judecătorul va soluţiona, de urgenţă şi deodată, toate contestaţiile printr-o încheiere prin care va numi administratorul judiciar/lichidatorul desemnat sau, după caz, va solicita adunării creditorilor/creditorului desemnarea unui alt administrator judiciar/lichidator.
(4) Dacă în termenul stabilit la alin. (3) decizia adunării creditorilor sau a creditorului ce deţine cel puţin 50% din valoarea creanţelor nu este contestată, judecătorul-sindic, prin încheiere, va numi administratorul judiciar propus de creditori sau de creditorul ce deţine cel puţin 50% din valoarea creanţelor, dispunând totodată încetarea atribuţiilor administratorului judiciar provizoriu pe care l-a desemnat prin sentinţa de deschidere a procedurii.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlocuirea administratorului judiciar provizoriu Lipi Lipi Cine poate hotari inlocuirea administratorului judiciar provizoriu? Creditorii care detin impreuna mai mult de 50% din totalul masei credale? Eu asa inteleg ... (vezi toată discuția)
Insolventa vasioanaro vasioanaro Daca o societate a depus cererea pentru deschiderea insolventei si si-a ales administratorul judiciar, pot ca si creditor sa solicit inlocuirea acestuia? Ce ... (vezi toată discuția)
Recuzare lichidator dianamaria dianamaria Buna seara, as vrea sa stiu in ce conditii pot recuza un lichidator intr-un dosar de insolventa in care sunt creditor, tinand cont ca am alte litigii pe rol ... (vezi toată discuția)