avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

leasing

Buna seara am si eu o intrebare daca o anumita persona juridica a facut un contract de leasing la motoractive in Bucuresti si persoana este din Oradea atunci contractul il poate inchide in Oradea fara a fi nevoita sa vina la Bucuresti?
Mentionez ca societatea este in insolventa, ar putea sa cedeze contractul catre o persoana fizica urmand ca aceasta sa termine de platit ratele fara sa intampine probleme din partea statului ?
Multumesc anticipat .

"cedarea contractului de leasing se face cu acordul admi/lichidatorului judiciar, nu este optiunea administratorului societatii in insolventa.

De regula soc de leasing pentru transferului utilizatorului solicita si acceptul adm/lichidatorului judiciar."


Cat pot dura procedurile, care este termenul, pentru un raspuns daca lichidatorul judiciar isi da sau nu acceptul pentru preluarea contractului de leasing.?
Mentionez ca astept un raspuns de aproape o saptamana.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 09:21, 7 Martie 2010
Luati legatura cu lichidatorul judiciar si expuneti situatia. Daca acesta va considera ca cesiunea contractului de leasing este in beneficiul societatii aflate in procedura de insolventa si nu lezeaza interesele creditorilor inscrisi, probabil ca isi va da acceptul.

In acelasi timp trebuie sa instiintati finantatorul. (soc de lesing). Una dintre conditiile de acceptare a cesiunii contractului ar fi ca noul utilizator sa indeplineasca acelesi conditii financiar-economice-juridice pe care le-a indeplinit la momentul initierii contractului de leasing si firma care acum se afla in insolventa.
In functie de obiectul contractului de leasing, cesionar ar putea fi si o persoana fizica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de leasing criss1122 criss1122 Buna seara am si eu o intrebare daca o anumita persona juridica a facut un contract de leasing la motoractive in Bucuresti si persoana este din Oradea atunci ... (vezi toată discuția)
Contract leasing criss1122 criss1122 Buna seara am si eu o intrebare daca o anumita persona juridica a facut un contract de leasing la motoractive in Bucuresti si persoana este din Oradea atunci ... (vezi toată discuția)