Pe 20 oct mi s-a pronuntat divortul prin acord comun si revenirea mea la numele anterior. Acum 2 zile a sosit si acasa sentinta.
Rog sa-mi spuneti exact ce fac acum. Astept sa treaca exact 30 de zile si ma duc la tribunal s-o fac definitva si irevocabila sau ma pot duce pana in 30 de zile, de exemplu sapt viit?
E vb de Tribunalul sect 1, desi nu cred ca are nici o importanta. Taxa aferenta timbrului judiciar o platesc la Adm financiara unde am platit si cand am depus actele pt divort?
Va multumesc!
O sa solicit o intalnire la sucursala unde am deschis creditul sa vedem ce spune banca.
La ce taxe de timbru va referiti? Inca nu am facut nimic clar/oficial cu partajul, doar divortul .
Am depus actiunea de divort impreuna cu sotul acum o luna si ceva, divort de comun acord care are termenul de infatisare 1 sept.
Avem de impartit 2 terenuri dintre care unul achizitionat prin credit ipotecar. Eu apar ca debitor si sotul co-debitor in contractul de credit. Am convenit ca terenul cu credit imi va ramane mie si celalat lui.Mentionez ca terenul cu credit avea valoarea cam 65 000 de eur acum un an creditul s-a facut pe 45 000 eur pe 25 de ani. Celalalt teren care il vrea el are o valoare f mica comparativa -in jur de 6 000 eur si e achitat integral.
Intrebarea noastra este cum sa facem exact asa numita "tranzactie" petrnu a nu plati taxe notariale (care ne-ar aduce la sapa de lemn) si totusi sa il scot pe el de pe acel contract de credit?