avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate C.M.A.

Activitate C.M.A.

Răspuns la discuția CASCO-vandalism- regres
Va multumesc ,pentru raspuns.
Inteleg ,ca nu prea sunt sanse ,ca sa-i induplec pe cei de la asigurari ,iar ca sa ma judec cu ei ar fi la noroc.
Pot avea sansa ,de a recupera prin judecata ,banii de la politist (politie) ? Si daca da ,cat de probabil este?
Buna ziua.
Va rog sa ma sfatuiti ,in urmatoarea problema.
In prima zi a anului 2010 ,mi-am gasit autoturismul cu parbrizul spart si ca urmare (pe data de 04.01.'11)m-am deplasat la Sectia de Politie ,unde am depus o plangere si ulterior am obtinut actul necesar ,pentru deschiderea Dosarului de Dauna CASCO. Dupa constatarea daunei si intocmirea actelor (de catre "ASIGURATOR") ,am mers la Servis si mi-a fost inlocuit parbrizul."ASIGURATORUL " ,a decontat Servis-ului manopera si piesele ,folosite pentru remediere.
Dupa aproximativ doua luni ,ofiterul de politie care se ocupa de dosar ,mi-a telefonat si m-a rugat sa ma duc la dumnealui ,la Sectie .Cand am ajuns, ofiterul respectiv mi-a adus la cunostinta ,ca a dat curs reclamatiei ,dar nu a putut determina cine a fost faptasul si ca nu crede ca ar fi sanse sa-l gaseasca ,apoi m-a intrebat daca am inlocuit parbrizul .La raspunsul meu afirmativ ,mi-a cerut ,daca nu mai am alte pretentii ,sa dau o declaratie ca sa poata sa inchida dosarul. I-am spus ca eu personal ,nu mai am nicio pretentie ,dar ca "ASIGURATORUL" are dreptul la regres. Ofiterul mi-a zis ,ca nu are nicio legatura si ca nu este nicio problema. Am acceptat sa dau declaratia ,dar am insistat sa mentionez in declaratie,faptul ca cedez catre "ASIGURATOR",dreptul de a se ridica cu pretentii.
Pe data de 07.08.'12 ,am primit de la "ASIGURATOR" , o Convocare de Conciliere prin care ma notificau ,ca le datorez contravaloarea despagubirii platita Servis-ului ,precum si dobanda calculata la suma respectiva .Temeiul pretentiilor ,fiind OG nr.9/2000 si una din conditiile de asigurare CASCO (conditia fiind : . Daca asiguratul renunta la dreptul de regres sau daca, din vina lui, exercitarea acestui drept nu mai este posibil , ASTRA ASIGURARI nu va plati despagubirea pâna la limita sumei reprezentând dreptul de regres. Daca plata a fost deja efectuat a, asiguratul este obligat sa returneze aceasta suma din despagubirea încasata .)
VA ROG ,SA MA SFATUITI CUM SA REZOLV PROBLEMA ,sau macar cum sa recuperez banii.
MII DE MULTUMIRI
Poate renunta in favoarea fiicei,cel de-al doilea sot,la drepturile sale de mostenire?
Adica sa declare la notar (cele sase luni ,de la decesul soacrei, nu s-au incheiat).
Daca poate si o face;mai au urmasii sai ,drepturi de mostenire asupra celor doua case?
Pentru declaratia de acceptare ,se poate merge la orice notar sau trebuie mers in sectorul respectiv?
Va multumesc.
Mii de multumiri.
Mai am o intrebare :
-ce se intampla,in momentul decesului celui de-al doilea sot ;
mostenitorii sai legali (fratii si copii acestora) vor avea drept de mostenire ,asupra unei parti din casa (cea cu drept de uzufruct)?
Va multumesc ,pentru raspuns.
Va rog :ce presupune ,invocarea neacceptarii mostenirii in termenul legal
poate duce ,la pierderea drepturilor de mostenire pentru fiica?


Buna ziua.
In timpul vietii sale ,soacra mea a dobandit:
- un apartament (bun comun cu primul sot si la care nu s-a facut partajul,
dupa divort)
- o casa la curte (mostenire de la parintii sai si asupra careia a dat drept de uzufruct ,celui de-al doilea sot ,dar fara ca fiica sa sa semneze acest act).
Mostenitorii soacrei mele,sunt fiica sa (din prima casatorie ) si cel de-al doilea sot.
Va rog ,daca puteti,sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1.Cel de-al doilea sot ,are drept de mostenire ,asupra partii din apartament ce i se cuvenea soacrei mele ,daca s-ar fi efectuat partajul ,ca urmare a divortului de primul sot?
2.Daca raspunsul ,la prima intrebare este DA ,care sunt procentele care se cuvin fiicei si care sunt procentele cuvenite celui de-al doilea sot?
3.Tinand cont de faptul ,ca fiica nu a participat la intocmirea si semnarea,
actului de cedare a dreptului de uzufruct (catre al doilea sot);mai ramane valabil acest act ?
4.In cazul in care actul ,de cedare a dreptului de uzufruct ,ramane valabil,
care sunt drepturile ficei defunctei ,asupra casei respective.
5.Ce se intampla ,daca niciunul din cei doi mostenitori ,nu deschid succesiunea ,pana la implinirea primelelor sase luni ,de la deces ?
Mulyumiri
Imi pare excelenta ,ideea cu valurile ,asa voi face
Cat despre litigii ,este prevazut in conditiile politei ,ca se solutioneaza in justitie.Fapt care nu ma tenteaza ,tinand cont ca pana la pronuntare ,masina ar trebui sa stea in service (si poate le vine si alora ideea, de a ma pune sa platesc parcarea)
Cu stima
Daca cineva ,a patit ceva asemanator ,il rog sa-mi spuna cum a procedat
Mii de multumiri.
Sper ca seful ,nu este croit si el cu un tipar asemanator subordonatului .Dar daca este ?Exista si alte cai legale ,daca excludem instanta de judecata?