avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... CASCO-vandalism- regres
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

CASCO-vandalism- regres

Buna ziua.
Va rog sa ma sfatuiti ,in urmatoarea problema.
In prima zi a anului 2010 ,mi-am gasit autoturismul cu parbrizul spart si ca urmare (pe data de 04.01.'11)m-am deplasat la Sectia de Politie ,unde am depus o plangere si ulterior am obtinut actul necesar ,pentru deschiderea Dosarului de Dauna CASCO. Dupa constatarea daunei si intocmirea actelor (de catre "ASIGURATOR") ,am mers la Servis si mi-a fost inlocuit parbrizul."ASIGURATORUL " ,a decontat Servis-ului manopera si piesele ,folosite pentru remediere.
Dupa aproximativ doua luni ,ofiterul de politie care se ocupa de dosar ,mi-a telefonat si m-a rugat sa ma duc la dumnealui ,la Sectie .Cand am ajuns, ofiterul respectiv mi-a adus la cunostinta ,ca a dat curs reclamatiei ,dar nu a putut determina cine a fost faptasul si ca nu crede ca ar fi sanse sa-l gaseasca ,apoi m-a intrebat daca am inlocuit parbrizul .La raspunsul meu afirmativ ,mi-a cerut ,daca nu mai am alte pretentii ,sa dau o declaratie ca sa poata sa inchida dosarul. I-am spus ca eu personal ,nu mai am nicio pretentie ,dar ca "ASIGURATORUL" are dreptul la regres. Ofiterul mi-a zis ,ca nu are nicio legatura si ca nu este nicio problema. Am acceptat sa dau declaratia ,dar am insistat sa mentionez in declaratie,faptul ca cedez catre "ASIGURATOR",dreptul de a se ridica cu pretentii.
Pe data de 07.08.'12 ,am primit de la "ASIGURATOR" , o Convocare de Conciliere prin care ma notificau ,ca le datorez contravaloarea despagubirii platita Servis-ului ,precum si dobanda calculata la suma respectiva .Temeiul pretentiilor ,fiind OG nr.9/2000 si una din conditiile de asigurare CASCO (conditia fiind : . Daca asiguratul renunta la dreptul de regres sau daca, din vina lui, exercitarea acestui drept nu mai este posibil , ASTRA ASIGURARI nu va plati despagubirea pâna la limita sumei reprezentând dreptul de regres. Daca plata a fost deja efectuat a, asiguratul este obligat sa returneze aceasta suma din despagubirea încasata .)
VA ROG ,SA MA SFATUITI CUM SA REZOLV PROBLEMA ,sau macar cum sa recuperez banii.
MII DE MULTUMIRI
Ultima modificare: Marți, 7 August 2012
C.M.A., utilizator
Cel mai recent răspuns: C.M.A. , utilizator 17:43, 9 August 2012
ati gresit, in sensul ca nu ar fi trebuit sa semnati acea declaratie din moment nu nu mai erati titularul dreptului de a recupera banii din cauza primirii despagubirilor.
puteti merge chiar pe ideea ca renuntarea nu are nici un efect din moment ce in patrimoniul dvs dreptul la obtinerea despagubirilor nu exista si deci nu aveati la ce sa renuntati.
un avocat v-ar fi folositor deoarece toata speta devine una de tehnica juridica.
Va multumesc ,pentru raspuns.
Inteleg ,ca nu prea sunt sanse ,ca sa-i induplec pe cei de la asigurari ,iar ca sa ma judec cu ei ar fi la noroc.
Pot avea sansa ,de a recupera prin judecata ,banii de la politist (politie) ? Si daca da ,cat de probabil este?
Ultima modificare: Joi, 9 August 2012
C.M.A., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident biciclist/ autoturism. contestatie oblio3413 oblio3413 Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident rutier. Eu eram pe bicicleta si fiind urmarit de un caine am intrat in viteza intr-o intersectie in care trebuia ... (vezi toată discuția)
Service judecata aldos aldos Acum jumatate de an, am apelat la polita casco cu regres pe RCA-ul vinovatului.S-au creat toate documentele,2 dosare( alte zgarieturi).Nu am vrut un service ... (vezi toată discuția)
Proces asigurator pentru rca raluca hecsko raluca hecsko Buna ziua, Toata tarasenia a pornit in 2007 cand in timpul unei delegatii de serviciu am tamponat un alt autoturism. La momentul respectiv mi-am ... (vezi toată discuția)