Acum jumatate de an, am apelat la polita casco cu regres pe RCA-ul vinovatului.S-au creat toate documentele,2 dosare( alte zgarieturi).Nu am vrut un service agreat de Casco si am ales eu unul mai aproape de casa. Cererile de inlocuire piese au fost facute de mine si aprobate de evaluator. Acum o luna primesc o instiintare acasa cum ca casco renunta la mine din cauza unei rate neplatite la timp. Am rugat brokerul sa obtina mai multe informatii si dupa dansul nu a mai raspuns la telefon. Din discutiile avute cu asiguratorul Casco sa aflu ca este vb de rata2 care ultima zi a termenului scadent a fost chiar in ziua accidentului. In documentul de introducere in reparatie data evenimentului este ok. Data deschiderii dosarului a fost 5 zile dupa accident.
Si azi ma suna reprezentantul service-ului ca unul din dosare nu a fost platit de Casco pe motiv de neplata a ratelor. Pe langa toate astea eu am platit brokerului si rata 3. Risc sa fiu dat in judecata ?
Da, riscati sa fiti dat in judecata de service, de aceea e bine sa clarificati mai multe aspecte ale cazului dvs.:
1. Sa vedeti daca aveti chitante emise pt. plata ratelor, doar acestea vor dovedi ca ati platit la broker. Daca el nu a depus banii, nu mai e problema dvs.;
2. Daca nu ati platit, dar accidentul s-a prtodus exact in ziua scadentei, e bine sa cititi contractul de asigurare, intrucat unele firme acorda si o perioada de gratie, de 10 sau 15 zile, in care contractul ramine valabil si, in caz de accident, firma isi opreste banii pt. ratele neplatite;
3. In cazul in care contractul CASCO e reziliat, puteti recupera macar o parte din despagubire, din asigurarea RCA a celui vinovat de accident, cerand transferul dosarului de la un asigurator la altul si, platiti in service doar diferenta;
In ceea ce priveste datele inregistrate in actele asiguratorului, nu are importanta cand s-a deschis dosar de dauna, ci data la care s-a produs accidentul.
Am toate chitantele.Dupa ce plateam trimiteam un mail de confirmare catre broker impreuna cu o fotocopie a chitantei. In contract exista si o perioada de gratie de 15 zile.Oricum nu inteleg de ce asiguratorul CASCO nu incearca recuperarea daunei de la RCA. Va multumesc!
Asta va trebui sa intrebati dvs. pe asiguratorul CASCO, e bine sa clarificati problema, intrucat, in caz de neplata, service-ul va incerca sa recupereze banii direct de la dvs, in instanta veti chema in garantie pe cei doi asiguratori, dar costurile unui astfel de proces sunt considerabile, daca veti dori sa fiti aparat cum trebuie, de aceea v-am sugerat sa lamuriti cazul fara interventia instantei de judecata.
Se pare ca tot nu vor sa plateasca asiguratorul Casco al 2 lea dosar.
Adica mai exact cel care trebuia sa se rezolve cu regres pe RCA-ul vinovatului.
Eu nu am respectat termenul de pasuire, iar brokerul nu a facut in termenul de 30 zile cererea de repunere in vigoare.
Din ce am inteles de la asigurator/broker/service, mi-au aplicat la misto regresul pe primul dosarul deschis (cel de zgarieturi, care era deschis strict pe Casco).
Dupa aproximativ 1 an de zile, mai pot reface dosarul, pentru ca serviceul de data asta sa obtina banii de la RCA-ul vinovatului?
Multumesc.
Daca dvs ati platit ratele la timp asiguratorul Casco trebuie sa va despagubeasca si sa isi faca socotelile cu intermediarul.
Da, inca puteti deschide dosar pe RCA dar va trebuie copii si fotografii de la dosarul de Casco !