avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... [EDITAT] - Nici un semn - Nimeni nu zice nimic - ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

[EDITAT] - Nici un semn - Nimeni nu zice nimic - [EDITAT]

Buna ziua,

In data de 16.10.2013, am fost implicata intr-un accident rutier la trecerea de cale ferată, fiind parte PAGUBITA! Accidentul sa produs in jurul orelor 20:00 pe o ploaie torentiala cu putina ceata! Am pus frana pentru a ma asigura stanga-dreapta, iar din spate am fost lovita violent de un JEEP! Bineinteles ca din izbitura, masina mea a fost aruncata peste calea ferata, la aproximativ 15m. Aproape ca am lesinat de sperietura, soferul vinovat a venit imediat la masina mea, pentru a vedea daca am vreo problema medicala. Vinovatul, mi-a spus ca a vazut prea tarziu masina mea, necunoscand zona, nu a stiut ca acolo este cale ferata!

De aici a inceput calvarul!!! Am sunat la 112, am anuntat accidentul, politistul a intrebat cate masini sunt implicate in accident? I-am raspuns: 2 masini, a intrebat daca sunt victime, I-am raspuns: NU!, urmatoarea replica a fost: daca nu sunt victime si sunt doar doua masini, completati amiabilul sau dimineata la prima ora prezentativa unde are RCA vinovatul! Am chemat platforma sa imi iau masina de acolo!

A doua zi, dimineata, ne-am prezentat la sediul UNIQA unde vinovatul avea RCA valabil. Am completat amiabilul, agentul constatator a facut poze la amandoua masinile implicate in accident, am dat fiecare declaratie cum sa intamplat, urmand sa ma contacteze pe mine in urmatoarele zile. La 2 zile dupa ce am deschis dosarul de dauna, am fost sunat de catre agentul constatator pentru a ma prezenta la sediul Uniqa unde am deschis dosarul de dauna. Agentul mi-a cerut un deviz audatex de la un service agreat Uniqa. La data de 18.10.2013 am depus devizul audatex cerut de agentul constatator. Mentionez ca devizul Audatex a fost calculat conform contractului UNIQA-SERVICE, avand o valoare de 58.600 RON +TVA.

De aproximativ 60 de zile, NU am fost contactata de nici o persoana din cadrul firmei UNIQA. Zilnic, am sunat la Call Center pentru a afla mai multe detalii despre dosarul meu, am trimis aproximativ 40 de e-mailuri la persoana care se ocupa de dosarul, reclamatii cu nr de inregistrare direct la sediul Uniqa Bucuresti ca nimeni nu imi raspunde, cereri prin avocat prin care am cerut un raspuns concret!! M-am prezentat personal la sediul principal din Bucuresti...bineinteles cu nr de inregistrare ca m-am prezentat pentru a afla un raspuns! Nimeni nu raspunde, nimeni nu zice nimic ca si cum nimic nu sa intamplat!

Am facut inclusiv 2 reclamatii la CSA-ISC.RO

Azi, 10.12.2013 am primit un e-mail sec din partea agentului care se ocupa de dosar: FIIND SUMA ASA MARE, DOSARUL A INTRAT IN CERCETARI SUPLIMENTARE TIMP DE 90 DE ZILE, SE VERIFICA DINAMICA ACCIDENTULUI. Deci, dupa 60 de zile ( 2luni ) am fost anuntat doar pe e-mail ca dosarul a intrat in cercetari 90 de zile. Imediat am sunat avocatul meu, care mi-a confirmat ca exista un Ordin CSA Nr 14/2011 Art 36 punct 1 care zice ca trebuia sa fiu anuntata in timp de 5 zile lucratoare de la deschiderea dosarul de dauna, atat eu ca parte pagubita cat si vinovatul! Din fericire, vinovatul si-a recunoscut vina si vrea din tot sufletul sa ma ajute sa rezolvam aceasta problema! L-am intrebat daca a fost anuntat scris sau verbal, din pacate NU!
Deci, singura hartie care o am de la Uniqa este un deviz cu daunele gasite pe masina cand sa facut constatarea. Atat!

Am uitat sa mentionez ca la data accidentului masina avea o asigurare facultativa de tip CASCO ( la Astra ). Am discutat si cu cei de la Astra pentru accest accident. Mi-au spus sa astept cele 90 de zile pentru a vedea rezultatul iar in cazul in care nimic nu se rezolva, o sa deschidem dosarul pe CASCO cu regres catre UNIQA.

Eu am franciza la orice eveniment, 300 euro. Am fost informat ca trebuie sa platesc aceasta franciza + urmatoarea rata la casco se va marii pana cand ASTRA va recupera banii pentru aceasta dauna! Nu mi se pare corect, dar nu am ce face!

Va rog din suflet sa ma ajutati, orice sfat este bine venit!
Imi cer scuze pentru greseli, dar scriu de pe telefon!

Doina.
doina.georgescu1959@yahoo.ro
Cel mai recent răspuns: cherub , utilizator 11:32, 25 Ianuarie 2014
Incep prin a spune sec: rabdarea este o virtute. Fransiza nu trebuie sa o platiti decat daca apelati la CASCO-ul dvs. Dar, daca vi se spune sa asteptati cred ca trebuie sa asteptati.Probabil ca nu sunteti singura persoana din Romania care a suferit un accident si careia societatea de asigurare ii proceseaza mai greu dosarul de daune. Ascultati-va avocatul si.....ASTEPTATI
Am asteptat pana acum 60 de zile pentru UN AMARAT DE RASPUNS, ORICE RASPUNS DIN PARTEA LOR. Nu am primit nimic nimic!!!
La casco este in felul urmator, platesc franciza se deschide dosarul, ei imi fac oferta de pret pe, procesul verbal constatare piese avariate, daca sunt de acord si accept mi se face plata. Dupaia, ei baga dosarul la REGRES! Atata timp cat ei sunt in REGRES cu UNIQA, si firma de CASCO nu si-a primit banii, eu o sa apar cu dauna pe casco! Franciza platita la deschidere dosar + mi se mareste casco anul viitor! In cazul in care REGRESUL nu sa facut pana la sfarsitul politei CASCO! Acesta este raspunul de la CASCO!
Este correct raspunsul lor, insa nu trebuie sa apelati la polita dvs. de Casco, atata timp cat vi s-a comunicat sa asteptati 90 de zile. Daca decideti sa utilizati asigurarea dvs. atunci ei nu vor mai plati, invocand faptul ca ati facut plata inainte de termenul de 90 de zile acordat. De ce sa riscati si sa pierdeti tot dvs, care deja ati suferit o paguba? Orice cheltuiala facuta in plus fata de cele stabilite de asigurator initial o veti suporta dvs daca efectuati reparatiile in alta parte si in interiorul termenului de 90 de zile....success!
Ati spus la 112 ca nu sunt victime ...dar probleme de sanatate nu ati avut ...dureri de cap , ameteli, greata....cu care sa ajungeti la medic ? Nu reiese din acte faptul ca dvs.ati ramas cu anumite sechele in urma accidentului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme casco astra ralumocanu ralumocanu In septembrie 2009 am constatat ca autovehiculul pe care il utilizez in urma unui contract de leasing prezenta avarii ca urmare a unei tentative de furt. In ... (vezi toată discuția)
Dauna auto rca bodale bodale Buna ziua, Masina mea a fost implicata intr-un accident auto. Vinovatul are polita la Carpatica Asigurari iar firma de asigurari prezinta un deviz reparatie ... (vezi toată discuția)