avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Service judecata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Service judecata

Acum jumatate de an, am apelat la polita casco cu regres pe RCA-ul vinovatului.S-au creat toate documentele,2 dosare( alte zgarieturi).Nu am vrut un service agreat de Casco si am ales eu unul mai aproape de casa. Cererile de inlocuire piese au fost facute de mine si aprobate de evaluator. Acum o luna primesc o instiintare acasa cum ca casco renunta la mine din cauza unei rate neplatite la timp. Am rugat brokerul sa obtina mai multe informatii si dupa dansul nu a mai raspuns la telefon. Din discutiile avute cu asiguratorul Casco sa aflu ca este vb de rata2 care ultima zi a termenului scadent a fost chiar in ziua accidentului. In documentul de introducere in reparatie data evenimentului este ok. Data deschiderii dosarului a fost 5 zile dupa accident.
Si azi ma suna reprezentantul service-ului ca unul din dosare nu a fost platit de Casco pe motiv de neplata a ratelor. Pe langa toate astea eu am platit brokerului si rata 3. Risc sa fiu dat in judecata ?
Cel mai recent răspuns: aldos , utilizator 11:01, 17 Iulie 2014
Chiar daca ati platit rata 2 in ultima zi sau dupa ultima zi, atata timp cat va incadrati in termenul de gratie, nu aveti nicio problema, sunteti asigurat.
Pare o greseala sau un abuz din partea siguratorului. Daca ati ridicat masina fara sa platiti nimic, stati foarte linistit de acum, pentru ca orice s-ar intampla, chiar in cazul unui litigiu, nu aveti nicio obligatie de plata.
e bine sa lamuriti ce e cu ratele acelea si care e termenul de pasuire ( intarziere, in care, chiar daca nu ati achitat suma ramineti in continuare asigurat). Nu ar strica sa recititi ds. contractul de asigurare, sa va lamuriti exact ce drepturi si obligatii aveti.
Am obtinut o decizie nefavorabila de la ASF(motiv intarziere plata rata), ramane sa retrag dosarul de la CASCO si sa ma indrept catre RCA. Dupa mai bine de un an de zile, am sanse sa plateasca RCA-ul serviciului reparatia?
Ultima modificare: Vineri, 16 Mai 2014
aldos, utilizator
Da, puteti. Termenul de prescriere al unui dosar de RCA este de 3 ani. Este chiar posibil ca asiguratorul Casco sa fi instiintat asiguratorul RCA de dauna idupa ce ati deschis dosarul pe asigurarea facultativa !
Buna ziua,

Am deschis dosarul la Rca-ul vinovatului, inspectorul s-a miscat foarte repede.
Dar am fost instiintat ca el nu ma mai poate ajuta din acest moment, deoarece este la superiori pentru aprobare. Aprobare care dureaza de o luna de zile aproape.
Ce sa fac in acest caz, eu fiind foarte presat de service cu plata.
Sa apelez la CSA? Atat de mult dureaza acest proces, Rca ul a fost instiintat de accident de acum 1 an de zile de Casco(regresie).

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rata daunei la asigurari casco tig tig RATA DAUNEI LA ASIGURARI CASCO Buna ziua, Autoturismul personal a fost accidentat de un TIR ,VINA CONSTATATA de politie este a celuilalt conducator ... (vezi toată discuția)
Despagubire casco - de la rca sau de la persoana fizica georcaeff georcaeff Buna ziua! Am avut un eveniment rutier soldat cu vatamari corporale si am fost declarat vinovat. Masina cu care am intrat in coliziune era in leasing si avea ... (vezi toată discuția)
[editat] - nici un semn - nimeni nu zice nimic - [editat] doinageorgescu doinageorgescu Buna ziua, In data de 16.10.2013, am fost implicata intr-un accident rutier la trecerea de cale ferată, fiind parte PAGUBITA! Accidentul sa produs in jurul ... (vezi toată discuția)