avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate andirom

Activitate andirom

Răspuns la discuția Viata privata si spionarea ei
Dar daca doar sta si asculta? Poate are alte scopuri, de exemplu sa afle informatii confidentiale. Nu e o imixtiune in viata privata?
Daca e un hot care pune la cale o spargere si vrea sa afle daca e cineva acasa? Ca au mai fost cazuri, am citit in presa.
E liber oricine sa-i spioneze pe altii, fara sa pateasca nimic?



[ interventie moderator - nu se citeaza mesajele imediat anterioare - ingreuneaza lecturarea si enerveaza cititorii - exista si regulament in acest sens - cu multumiri ]
Buna ziua. Ce se poate face legal impotriva unor persoane care spioneaza la usa unui apartament? Pur si simplu stau si asculta la usa, cu telefonul pus pe inregistrare, aplecandu-se ca sa nu fie vazute pe vizor. Cum se incadreaza fapta si unde se depune plangerea?
Răspuns la discuția Tergiversarea dosarelor penale
Unde se depune contestatia? La Parchetul care instrumenteaza dosarul sau la cel superior ierarhic?

Cornel Vasile a scris:

Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplinește într-o durată rezonabilă, se poate face contestație, solicitându-se accelerarea procedurii.

Contestația poate fi formulată după cum urmează:
a) după cel puțin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale;
....

Buna seara, am nevoie de un sfat.
Sunt un tata singur, am o fetita de 5 ani cu domiciliul la mine de mai bine de un an, dupa prima instanta. Mama copilului a fost obligata si la plata unei pensii de intretinere, dar nu si-a onorat obligatia legala decat in cateva luni (neconsecutive) si cu sume derizorii. Nu are nici domiciliu stabil si nici venituri stabile declarate.

Mama a facut apel, care se va judeca in toamna. Problema este ca ea ma terorizeaza zilnic, cu telefoane, mesaje si vizite neanuntate. Uneori doar sta la usa sa asculte ce se intampla in casa. A avut ordin de protectie provizoriu, l-a incalcat dupa nici macar doua zile, iar dosarul sta de doi ani in cercetare desi exista probe video de pe camerele de supraveghere ale cladirii si a fost surprinsa in flagrant de politie incalcand distanta minima impusa.

In ultimii doi ani, am facut 6 plangeri penale pentru violenta domestica, hartuire, santaj, amenintare si violare de domiciliu, toate cu probe, insa toate dosarele sunt ramase tot la stadiul de cercetare. Parchetul si Politia se misca lent, cu viteza melcului. Tergiverseaza totul, ca si cum nu au chef de munca.

Citesc peste tot de celeritate, dar nu vad asa ceva in practica. Ce solutie legala exista ca sa fie impulsionati sa isi faca treaba si sa aplice legea? Nu vreu sa mor cu dreptatea in mana. Faptul ca nu s-a luat nicio masura pana acum ii da curaj sa continue sa ma terorizeze zilnic..
Buna ziua,
am ajuns pe acest forum pentru ca am cateva nelamuriri cu privire la drepturile chiriasilor fata de proprietari.

Concret: am inchiriat un apartament in Bucuresti, prin agentie, si am semnat un contract de inchiriere cu proprietarul. Mi-am adus mobila si o serie de obiecte personale. Ulterior, mi-am schimbat yala de la intrare, pentru ca nu doream ca altcineva sa mai aiba acces in locuinta. Desi in contractul pe care l-am semnat nu se specifica absolut mimic despre posibilitatea proprietarului de a intra in apartament in lipsa mea, acesta m-a contactat telefonic si mi-a cerut sa ii dau o cheie, amenintandu-ma cu evacuarea. (Asta desi am chiria platita la zi + avans). Am refuzat si i-am explicat faptul ca, prin contract, am dreptul de folosinta exclusiva a imobilului, insa acest lucru nu l-a convins. Omul insista si imi spune ca nu am respectat contractul. Sper sa nu ma trezesc ca imi sparge usa si imi schimba incuietoarea in timp ce sunt plecat.
Exista vreo posibilitate legala sa ma oblige sa ii permit accesul in locuinta in lipsa mea? Ce posibilitate legala am ca sa ma asigur ca bunurile mele sunt in siguranta atunci cand sunt plecat? Ar trebui sa ma adresez unui avocat?