avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate babar

Activitate babar

Răspuns la discuția Dovada pt. intarziere
Analore a scris:

....
Din cate deduc eu, angajatorul dv. nu va platit salariu restant si zilele de concediu, si nici nu prea vrea sa le platesca, asa este ?

Mi-a platit tot ce trebuia sa-mi plateasca, diurnele de deplasare, salariul fix, in rest im-i e dator cu 300 de euro. Ma rugat intr-o situatie sa platesc pt. el, deci bani din buzunarul meu. Cand am pomenit de astia 300 de euro, atunci a inceput cu datul in judecata pt. intarzierile (presupusa intarziere, ca sunt sigur ca nu a fost penalizat. De ca sa fie penalizat pt. ale 2 zile, ca eu stateam aproape 3 saptamani cu CMR-urile la mine in masina fiindca eram plecat in cursa). Deci atunci a inceput cu amenintarile, cand ceream banii cu care e dator catre mine.
E simplu sa dovedeasca ca eu sunt vinovatul, ca am predat CMR-urile cu 2-3 zile dupa ce m-am reantors din cursa (asta dupa ce am stat 3 saptamani prin Europa, deci fizic nu aveam cum sa predau documentele), si spune el ca pt. aste 2-3 zile primeste 623 e euro penalizare, mentionez ca valoarea totala a CMR-urilor este de 3.117 euro (cam mult vrea seful de la mine pt. 2-3 zile intarziere la predarea CMR-urilor, deci nu la descarcare sau incarcare).
Aveti dreptate, nu mai sunt angajat la firma. Cand am depus demisia a depus si el o sesizare la politie unde a enumerat nepredarea CMR-urilor, a telefonuli de servici, cartelei Visa (cu care plateam cheltuielie) si a catorva facturi, deci a lucrurilor ce am avut la mine dupa ultima cursa. In sesizarea data la politie nu apare ca trebuis sa platesc N euro pt. penalizari. Tot ce era trecut pe sesizare am predat cu proces verbal de predare-primire. In sezizare scrie clar ca nu mai are nici o pretentie fata de mine daca predau lucrurile enumerate, facturile, etc. Astazi trebuia sa se prezinte la politie de a da si el o declaratie ca nu mai are pretentie si sa se incheie cazul. Dimineata am prmimit SMS-ul respectiv, in care mai cere 623 de euro. Nu sa mai prezentat la politie sa depune declaratie ca sau predat lucrulrile enumerate in plangere ci a spus ca trebuie sa plece urgent din tara si o sa se prezinte marti.
Dupa ce declara ca nu mai are nici o pretentie fata de mine, mai poate sa depuna inca o plangere cu penalizari? Sigur ca nu a primit nici o penalizare, dar fiind prieten cu persoana care emite facturile, banuiesc ca o sa cere sa emita facturi cu sume mai mici, sau ceva de gen, ca sa ma oblige la plata. daca nu trebuie sa dovedeasca cu contracte si cu documente mai "serioase".
Deci trebuie sa prezinte si contractul cu firma de speditie unde sa apare eventualele penalizari pt. intarzieri?
Pe langa factura trebuie sa exista si O.P. cu care dovedeste ca a platit penalizarea?
El im-i spune ca are comanda de transport si o sa dovedeasca ca factura primita nu corespunde cu suma pe comanda de transport, deci diferenta intre suma pe comanda de transport si factura e penalizare. Eu pot sa va spun ca sigur nu a primit penalizare, numai vrea sa-mi ia banii.
Buna ziua
Sper ca am postat acolo unde trebuie problema mea.
Am primit un SMS de la fostul meu sef, ca ma va da in judecata, ca firma a fost penalizata pt. predarea cu intarziere a CMR-urilor. Prima data mi-a zis ca e vorba de 300 de EU, acuma imi spune ca e vorba de 600 de EU.
Exista asa ceva ca firma e penalizata pt. predarea CMR-urilor cu intarziere? Am stat 3 saptamani in cursa, am avut 5 CMR-uri la mine, la reantoarcere am predat peste 3 zile. Neavand alt motiv sa-mi plateasca cursele facute, asa vrea sa ma intimideze.
Cum poate el dovedii ca a fost penalizat (ceea ce nu cred ca sa intamplat, sau daca sa intamplat nu cu 600 de EU)?