Ce sanse de succes poate avea o actiune avand ca obiect anularea titlului de proprietate care s-a emis fara a exista documente care sa ateste proprietatea asupra acelui teren si nu s-au intocmit nici procese verbale de vecinatate?
Este corect sa se elibereze un titlu de proprietate doar pe un singur nume, atunci cand exista si un al doilea mostenitor?
Lucrarile au inceput de trei zile si vor mai dura inca vreo 3-4, pana la finalizare. La ce mi-ar mai folosi o ordonanta de sistare a lucrarilor care s-ar elibera peste o luna?... Multumesc.
Eu:
Act vanzare cumparare din 1921 – 270 mp
Act de vanzare cumparare 1963 – 266 mp
Inscriere in cartea funciara in 2005 – 262 mp. Laturi 9.5m fata, 9.5m spate, 27.43 si 27.88 celelalte laturi.
Vecinul:
Act de proprietate pe legea 18
Act vanzare cumparare intre mama si fiica 2008
Inscriere in cartea funciara in 2007 – 397 mp
Apare suprapunere de teren in cartea funciara pentru ca celor de la OCPI putin le pasa de ce probleme pot crea si nu verifica datele.
Problema:
Inca dinainte de 1963, cand tatal meu a cumparat terenul, vecinul a ridicat un gard astfel incat sa para ca are 60 cm latime teren in spatele casei. Varianta mea este ca are casa pe hotar. Delimitarea intre proprietati a fost compusa pana acum din :13m casa vecin, 14.43m gard. Gardul a fost mentinut de tatal meu pe aceeasi pozitie, pentru ca nu a vrut sa se certe cu vecinul.
DUPA CE AM INTRODUS ACTIUNE IN GRANITUIRE, vecinul obtine autorizatie de construire pentru “imprejmuire intre proprietati si canalizare” in cei 60 cm pe care pretinde ca-i are in spatele casei. Asta pentru ca dupa ultima modificare a legii 50 emitentul autorizatiei nu este raspunzator in cazul existentei unor litigii asupra terenului. Pentru obtinerea autorizatiei s-a folosit de planul topo de la inscrierea in cartea funciara, in care isi “trasese”terenul in latime de 60 cm in spatele casei.
Forteaza o bucata de gard si o echipa formata din trei muncitori intra in curte in lipsa mea si incepe sa instaleze stalpii gardului la spatele casei care pana atunci fusese hotar.
Am sesizat politia insa mi-au spus ca nu e de competenta lor si ca o sa-i recomande sa nu mai intre pana dupa pronuntarea sentintei. Nu au vrut sa consemneze nimic scris. Cu aceasta ocazie afla si vecinul de existenta dosarului aflat pe rol (pentru ca nu primise nimic pana atunci) si, a doua zi, grabeste lucrarile. Daca isi ridica acel gard curtea mea ajunge la cca 255 mp. De la 270, cat era in 1921…
Necunoscuta:
Cum fac sa-i opresc lucrarile? Nu am cu cine sa ma sfatuiesc, avocatul fiind plecat in concediu in strainatate. Am vorbit cu alt avocat despre ordonanta pesedintiala si a zis ca-mi ia banii degeaba, ca obtinerea ei poate dura mai mult decat executia lucrarilor.