avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Activitate irinabobe

Activitate irinabobe

Răspuns la discuția Amenda multipla lipsa rovinieta?
este legal sa primesti o amenda pe luna pt lipsa rovigneta.
Răspuns la discuția strain, drept proprietate
gata am priceput (ce-i drept cam greu :D), citeam cu atentie doar prima parte a art 4 si ma blocam acolo #-o. multumesc mult.
citisem constitutia dar scrie in cond legilor organice. am gasit L 312/05 dar mi se pare ca art 3 cu art 4 se bat cap in cap, sau nu stiu eu sa le interpretez
ART. 3
Cetăţeanul unui stat membru, apatridul cu domiciliul într-un stat membru sau în România, precum şi persoana juridică constituită în conformitate cu legislaţia unui stat membru pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor în aceleaşi condiţii cu cele prevăzute de lege pentru cetăţenii romani şi pentru persoanele juridice romane.
ART. 4
Cetăţeanul unui stat membru nerezident în România, apatridul nerezident în România cu domiciliul într-un stat membru, precum şi persoana juridică nerezidenta, constituită în conformitate cu legislaţia unui stat membru, pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor pentru resedinte secundare, respectiv sedii secundare, la împlinirea unui termen de 5 ani de la data aderării României la Uniunea Europeană.
deci la art 3 imi spune ca cet strain poate cumpara, iar la 4 ca cel nerezident poate cumpara dupa 5 ani de la ...
multumesc. temei legal?:D
va rog ajutati-ma si pe mine cu urmatoarea problema: un cetatean membru UE (nerezident in Romania ) poate cumpara teren in Romania, ca persoana fizica?
Răspuns la discuția contract inchiriere OUG 40
OUG 40 prevede un termen de 5 ani de la data aparitiei Ordonantei sau de la inscrierea pe rol a proprietarului deci trebuie vazut la tine in functie de data punerii in posesie din ce moment curge termenul.
pt neplata chiriei, respectiv subinchiriere fa o actiune in instanta pt rezilierea contractului de inchiriere in baza art 13 din oug 40. si ar mai fii ceva variante