avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... strain, drept proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

strain, drept proprietate

va rog ajutati-ma si pe mine cu urmatoarea problema: un cetatean membru UE (nerezident in Romania ) poate cumpara teren in Romania, ca persoana fizica?
Da.
multumesc. temei legal?:D
Constitutie.
E un art, pe la o treime din carticica, si scrie dreptul la proprietate. Sau de proprietate, nu retin. Si spune ca, in conditiile legilor organice, a tratatelor internationale semnate de Romania, in conditii de reciprocitate...

Sper ca nu lucrezi in domeniul juridic. Sau esti foarte tanara.
citisem constitutia dar scrie in cond legilor organice. am gasit L 312/05 dar mi se pare ca art 3 cu art 4 se bat cap in cap, sau nu stiu eu sa le interpretez
ART. 3
Cetăţeanul unui stat membru, apatridul cu domiciliul într-un stat membru sau în România, precum şi persoana juridică constituită în conformitate cu legislaţia unui stat membru pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor în aceleaşi condiţii cu cele prevăzute de lege pentru cetăţenii romani şi pentru persoanele juridice romane.
ART. 4
Cetăţeanul unui stat membru nerezident în România, apatridul nerezident în România cu domiciliul într-un stat membru, precum şi persoana juridică nerezidenta, constituită în conformitate cu legislaţia unui stat membru, pot dobândi dreptul de proprietate asupra terenurilor pentru resedinte secundare, respectiv sedii secundare, la împlinirea unui termen de 5 ani de la data aderării României la Uniunea Europeană.
deci la art 3 imi spune ca cet strain poate cumpara, iar la 4 ca cel nerezident poate cumpara dupa 5 ani de la ...
Nu am citit legea si nu m-a interesat subiectul... dar eu inteleg din cele 2 art. ca exista conditia celor 5 ani de la integrarea Rom doar pentru stabilire de sedii sec si resedinte sec, in nici un caz nu inteleg ca este vreo restrictie la cumparare...
Adica poti cumpara ca orice cetatean roman, dar iti poti cumpara in scopul de a-ti stabili resedinta sec / sediu sec doar 5 ani dupa aderarea Rom. Este restrictionat un anumit segment, special, al cumpararilor, cale care au scopul de stabilire a sediului...
De cumparat poate insa cumpara, in alte scopuri, linistit...

Alte discuții în legătură

Cetatean german pot cumpara pamant in romania pe persoana mea? ma-blockLM ma-blockLM Sunt cetatean german si vreau sa stiu daca pot cumpara privat, nu pe firma pamant construibil si arabil? (vezi toată discuția)
Cetateanul strain poate cumpara teren in romania? madalina15 madalina15 Buna ziua! Un spaniol poate cumpara o casa in Romania cu terenul aferent acesteia in momentul de fata ssau doar din 2014? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Cetatenii straini pot cumpara teren in romania? dragmar dragmar Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca cetatenii straini pot achizitiona teren in Romania si in ce conditii. Multumesc. Cu stima, (vezi toată discuția)