avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... somatie de plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

somatie de plata

buna,inainte de a emite somatia de plata creditorul este obligat sau nu la procedura concilierii prin notificări?vă multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters116348 , utilizator 19:02, 13 Aprilie 2010
nu, procedura somatiei de plata este speciala si nu aveti obligatia concilierii prealabile, exista si o decizie a CSJ in acest sens.
multumesc George, eu sunt debitorul si speram ca obligatia procedurii prin conciliere să ducă astfel la respingerea actiunii creditorului ca inadmisibilă,nu stiu sunt in ceata
cu placere, imi pare rau pentru vestea rea.

la un moment dat nu aveam o practica unitara insa de la decizia instantei supreme lucrurile s-au cam uniformizat.

ai putea incerca insa pentru ca la noi deciziile sunt deseori surprinzatoare....
multumiri,cam târzii dar sper să le accepti,caut spete
poate ai sanse verficand cu mare atentie actiunea... poate creanta nu este certa, lichida , exigibila, insusita de debitor sau poate ca tb admninistrate probe astfel ca actiunea sa nu fie admisa... pe calea somatiei,

Alte discuții în legătură

Neprimirea actelor comunicate - concilierea directa ramy84 ramy84 O societate comerciala a trimis o convocare la conciliere directa debitorului sau , persoana fizica, acesta insa nu a fost gasit, recomandata fiind inapoiata ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata =procedura concilierii directe? ContSters79137 ContSters79137 probabil ca de regula, aceasa procedura a ordonantei de plata ar echivala cu indeplinirea concilierii directe prevazute de 720indice1 CPC, pentru aceleasi ... (vezi toată discuția)
Se poate invoca inadmisibilitatea actiunii pentru neindeplinirea procedurii prealabile? ADINA IONITA ADINA IONITA Buna seara In conditiile in care debitorul a semnat confirmarea de primire a invitatiei la conciliere pe data de 18.08, iar convocarea este pentru 01.09, sunt ... (vezi toată discuția)