avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Se poate invoca inadmisibilitatea actiunii pentru ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Se poate invoca inadmisibilitatea actiunii pentru neindeplinirea procedurii prealabile?

Buna seara
In conditiile in care debitorul a semnat confirmarea de primire a invitatiei la conciliere pe data de 18.08, iar convocarea este pentru 01.09, sunt indeplinite conditiile art 720-1?
Dupa calculele mele, sunt mai putin de 15 zile...
Pot sa invoc exceptia inadmisibilitatii pt. neindeplinirea procedurii prealabile?
Mentionez ca obiectul litigiului este ....consistent, in jur de 14 500 lei..
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Filimon Aurel , utilizator 10:18, 28 Octombrie 2010
Este obligatorie ca in litigiile comerciale pe dreptul comun sa fie indeplinite conditiile prev.de art.720 ind.1 cpc, nu este obligatorie in cadrul somatiei de plata.
Puteti cere respingerea.
Se poate invoca exceptia prematuritatii chemarii in judecata pentru neindeplinirea procedurii concilierii daca litigiul nu are ca obiect somatie sau ordonanta de plata.
Numai daca debitorul nu s-a prezentat la conciliere si n-a avut obiectii cu privire la data.
daca sunt mai putin de 15 zile se invoca prematuritatea introducerii actiunii. Dar de cele mai multe ori este respinsa pentru ca de la data chemarii la conciliere si pana la introducerea cererii era destul timp pentru conciliere.Cauta practica a ICCJ .
carmenmur a scris:

daca sunt mai putin de 15 zile se invoca prematuritatea introducerii actiunii. Dar de cele mai multe ori este respinsa pentru ca de la data chemarii la conciliere si pana la introducerea cererii era destul timp pentru conciliere.Cauta practica a ICCJ .




Buna ziua

O asociatie de propietari la nivel de scara cu facturare inviduala si plata facturilor direct la furnizor
Furnizorul de energie termica a trimis invitatia la conciliere pe data de 13-07-2010, pe data de 15-07-2010 a primit-o debitorul, data convocarii fiind expres mentionata in invitatie ca fiind 16-07-2010
Ca urmare a neprezentarii debitorului, furnizorul a incheiat proces verbal nr.../21-07-2010

Ce poate invoca debitorul mai precis, exceptia de inadmisibilitate sau prematuritate?
Si daca sunt ceva sanse sa fie admisa exceptia respectiva in conditiile in care debitorul a depus ulterior, o cerere de plata esalonata in 4 rate a debitului existent
Cererea avand data de inregistrare 31-08-2010
Drept raspuns, furnizorul il actioneaza in judecata, pretentii, pe data de 09-09-2010





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura concilierii luminel luminel Creditorul s-a indreptat impotriva debitorului cu cerere privind emiterea unei somatii de plata, care a fost respinsa. Ulterior creditorul introduce actiune ... (vezi toată discuția)
Neprimirea actelor comunicate - concilierea directa ramy84 ramy84 O societate comerciala a trimis o convocare la conciliere directa debitorului sau , persoana fizica, acesta insa nu a fost gasit, recomandata fiind inapoiata ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata =procedura concilierii directe? ContSters79137 ContSters79137 probabil ca de regula, aceasa procedura a ordonantei de plata ar echivala cu indeplinirea concilierii directe prevazute de 720indice1 CPC, pentru aceleasi ... (vezi toată discuția)