Pentru intocmirea dosarului de pensionare, adeverintele cu sporurile si contributia de asigurari sociale se ellibereaza de institutia sau unitatea unde a lucrat pensionabilul.
Va rog sa-mi spuneti daca adeverinta pentru contributia la asigurarile sociale este corect intocmita doar din aprilie 2001, pana la incetarea activitatii,ianuarie 2010,desi a lucrat la aceeasi institutie, inca din 1990 pana in 2010.
va multumesc.
Nu vad rostul eliberarii adeverintei cu salariile si sporurile pentru perioada incepand cu 04.2001.
Exact cum a spus @Bruta, i-ar de mare folos sporurile de care a beneficiat in perioada anterioara lui 2001 si care nu au fost scrise in carnetul de munca..... sau de grupa.....
Buna ziua, si eu am solicitat adeverinta si mi s-a dat pt.perioada 1990- 2010. Mi s-a spus ca, pana in 1990 sporul de vechime era unic pe tara. Dupa 1990 s-a dat preferential. (In carnetul de munca era specificata doar retributia de incadrare).;).
Tocmai ! am fost cumva, in ceata:( , deoarece :
- a lucrat 20 ani intr-o intreprindere, iar sporurile au fost evidentiate prin adeverinta
- restul activitatii , intr-o institutie de stat din 1992 - unde beneficia de unele sporuri pe toata perioada lucrata si pentru care a primit de asemenea, o adeverinta.
Dar, In afara de adeverinta aceasta a mai primit una cu participrea la . asigurari, doar din 2001..... cu toate ca lunar institutia a virat banii catre CNAs. si exista evidentele , pe toata perioada din 1992 iar , in carnetul de munca era trecut salariul de incadrare , precum si salariul brut ... incepand din 2001.
Deci, o adeverinta in plus, desi nu era chiar necesara.