avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre abuz de incredere

eram la un chef la cabana cu prietenii si unul dintre ei ma rugat sa i dau cheia d la masina sa mearga sa isi ia tigari eu lam intrebat p el si prietena lui dak au baut el si ea au zis nu niki nu parea sincer a plecat si mia indoit masina cum pot recupera banii de la el dak el nu lucreaza si parintii sunt soferi va rog ajutor?>>?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 22:24, 31 Martie 2010
Buna ziua !
Asta se cheama naivitate, slabiciune ori cum vreti sa- i mai spuneti, dar abuz de incredere in nici un caz . Greu de crezut ca puteti recupera ceva .
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
Marius Zaharia, Avocat
ati declarat accidentul ?
politia a intocmit p-v ? daca da si era prietenul la volan atunci mai sunt sanse.
daca nu s-a declarat accidentul nu prea puteti face mare lucru decat sa va rugati de "prieten" sa va plateasca reparatia.
ati putea incerca eventual sa-l actionati in instanta pe civil "crearea unui prejudiciu" art 998 cod civil parca
Fapta prietenului dvs. se cheama distrugere...art. 216 Cod penal.Asta daca vreti sa depuneti plangere...puteti insa si la instanta civila, in vederea recuperarii prejudiciului.
Sunt de acord cu Legally doar ca incadrarea corecta este art.217 Cod Penal.
[ link extern ]
Faceti plangere penala impotriva soferului si constituiti-va parte civila vatamata cu suma reprezentand contravaloarea daunei produse masinii!
Asa-i ..scuze B-) neatentia.si da, usrul se poate constritui parte civila odata cu depunerea plangerii ....:D

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un sfat Ionut1989 Ionut1989 Va salut . As dori daca poate cineva sa-mi raspunda sa aflu ce as putea face in cazul de fata , sau care sunt variantele mele. In septembrie , un prieten ... (vezi toată discuția)
Incident in trafic shoki shoki Salutare, am avut o altercatie cu sofer in trafic, a coborat si mi-a spart parbrizul, a indoit capota si usa cu un obiect. A intrat dupa o strada fara ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu bebe1988 bebe1988 am si eu o problema legat de abuzul de increde am incredintat masina personala unui prieten si mia faxcuto praf cum pot recupera banii pe ea daca nu ma inteleg ... (vezi toată discuția)