avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am nevoie de un sfat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am nevoie de un sfat

Va salut . As dori daca poate cineva sa-mi raspunda sa aflu ce as putea face in cazul de fata , sau care sunt variantele mele.

In septembrie , un prieten m-a rugat sa iau masina lui si sa ma duc sa alimentez de la capatul orasului , dupa ce il las pe el la o petrecere si sa ma intorc cand ma suna pentru a il lua de acolo .
In drumul de intoarcere de la peco , am franat usor , abs-ul s-a blocat si m-am dus alunecand intr-un parapet, masina suferind diverse pagube.
Am sunat la 112 , a venit politia , a constatat , nu au fost victime astfel ca am primit doar un avertisment .

Dupa accident , eu am luat masina si am dus-o la service unde am reparat-o ,exceptand airbag-urile pentru care nu am mai avut bani . Reparatia nu am facut-o pe factura pentru ca ar fi costat mult mai mult .
Intre timp , prietenul meu a luat-o , a folosit-o si dupa ceva timp a fost cu ea la reprezentanta ford unde cei de acolo i-au gasit mai multe defecte pentru a o face sa fie ca noua .
Acum , prietenul meu a inceput sa fie foarte recalcitrant si tot ma ameninta ca ma da in judecata si ma pun sa imi vand si casa pentru a-i cumpara lui masina , pentru ca nu o mai vrea asa, o vrea ca noua , desi masina are vechime de 6 ani.
Eu vreau sa incerc admiterea la scoala de subofiteri . Acest lucru m-ar putea afecta? Ce solutii am in cazul de fata ?
Ma haituieste in fiecare zi si ma suna de zeci de ori.
Sub ce acuzatie m-ar putea da in judecata? Ce variante am?
Poate cineva sa-mi dea un raspuns?
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Ionut1989 , utilizator 21:36, 4 Aprilie 2010
Prietenul dvs. ar putea depune o plangre penala pentru infractiunea de distrugere, putand totodata sa se constituie parte civila in vederea recuperarii prejudiciului suferit. De asemenea , vap oate actiona si la instanta civila, fara a depune palngere penala,
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2010
ContSters47264, utilizator
Varianta solutionarii amiabile ar fi ideala
In caz de nesolutionare amiabila,partea interesata ,poate promova atat plangere penala cat si civila impotriva dvs
Daca este adevarat ce spui, accidentul nu s-a produs din vina ta. Ce trebuie sa faci tu e sa dovedesti ca abs-ul nu s-a blocat din vina ta, ci dintr-o defectiune mai veche. Acest aspect iti va inlatura culpa in cauza. Asta in cazul in care vei ajunge in instanta.

Pana cand vei fi admis la subofiteri, incearca sa negociezi cu el, sa te vezi intrat acolo.

Admiterea la subofiteri nu iti va fi atinsa de acest litigiu. Din cate stiu, ei tin la un cazier curat in sensul fara furt. omor, viol etc. Nu stiu exact regulamentul de admitere, dar asta imi amintesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2010
Razvan Ditescu, Consilier juridic
Colegii au dreptate! Pagubasul cu mai multe "bube". In cazul de fata sa astepti sa se introduca actiune in civil si penal, sa te aperi prin expertiza, etc chestii de durata.
Deocamdata incearca pe cale amiabila, daca nu se poate altfel!
Daca "prietenul" persista o sa te dea in judecata, asa ca va trebui sa faca dovada ca masina lui functiona perfect. O chestie mai grea, respectiv expertize, etc.
Bafta si Sarbatori Fericite!
Aici ar fi inca ceva. politistul care a constatat a scris in procesul verbal decat ca e avariata fata si lateral dreapta , sau ceva in genul ,oricum ceva foarte putin , pentru ca asa parea avariata.. sa ma ajute cu ceva?
Prietenul meu a venit la mine si m-a rugat sa conduc eu pentru ca el bause ceva si era politia in control .
Multumesc pentru raspunsurile acordate pana acum. Sarbatori fericite tuturor !

Alte discuții în legătură

Despre abuz de incredere bebe1988 bebe1988 eram la un chef la cabana cu prietenii si unul dintre ei ma rugat sa i dau cheia d la masina sa mearga sa isi ia tigari eu lam intrebat p el si prietena lui ... (vezi toată discuția)
Parbriz spart de catre un copil Jane Calin Jane Calin Joi, dupa amiaza, un copil al unui vecin a aruncat cu un fier beton si a spart parbrizul la masina fiicei mele (un opel corsa). Alarma s-a declansat si ... (vezi toată discuția)
Hartuire , amenintare , distrugere. Georgian_p Georgian_p Buna ziua , Am si eu o problema si v-as ruga sa imi dati un sfat in acest sens. De cateva zile niste drogatii din cartier au impresia ca eu i-am ... (vezi toată discuția)