Joi, dupa amiaza, un copil al unui vecin a aruncat cu un fier beton si a spart parbrizul la masina fiicei mele (un opel corsa). Alarma s-a declansat si dupa cateva investigatii, am aflat autorul, fapt ce la recunoscut si mama sa. Am sunat la 112 si odata ajunsi cei 2 agenti de politie ne-a luat datele pe un carnetel, urmand ca parintii copilului, de comun acord, sa-mi dea suma necesara inlocuirii parbrizului iar in caz contrar sa fac reclamatie scrisa la politie. Zis si nefacut, pentru ca de atunci (aproape o saptamana trecuta), ma tot minte, ca vine azi, ca vine maine sii....tot asa. (Nu stiu daca are vreo relevanta dar sunt de etnie rroma). In aceste conditii maine ar trebui sa merg la politie sa fac o plangere, motiv pentru care va rog sa-mi explicati si mie de care plangere sa fie si cum ar trebui formulata.
Va multumesc anticipat!
P/S scuzele de rigoare: nu sunt consultant ci un utilizator nou si nu stiu cum sa indrept aceasta greseala.
Aici intervine intr-adevar raspunderea parintilor pentru fapta copilului ( presupun ca este minor) .Avem o raspundere civila delictuala , nu poate fi vorba despre raspundere penala- minorii sub 14 ani nu raspund penal, daca fapta ar fi comis-o un adult puteati face o plangere pentru distrugere.
Am citit pe forum, despre raspunderea civila delictuala si inteleg clar ca raspunderea apartine parintilor pentru fapta copilului, dar in conditiile in care acestia sunt lipsiti de scrupule si nefiind costransi serios in vreun fel, atunci va fi greu....
Inca ma gandesc daca merita sa mai merg la politie sau nu, in situatia asta....ce ziceti?
Faceti o plangere mentionand intamplarea , data, vinovatul,parintii lui, actiunea politiei, solicitati plata distrugerilor.
Cu aceasta plangere, mergeti la familia copilului si intrebati-i respectuos daca ati scris-o bine, sau cum cred ei ca poate fi formulata;) S-ar putea sa nu mai fie nevoie sa ajungeti la Politie:thumbup:
Succes!
Sa nu uit; daca erati maghiar sau grec - paguba ar fi fost mai mica?
Nu are importanta nationalitatea celui care a pagubit-o pe fiica dvs. si nici a familiei sale.Dvs.ori insistati in repararea pagubei si fiica dvs.formuleaza plangere pentru distrugere de bunuri,conf.art.217 c.pen. impotriva respectivului minor,care va fi audiat in prezenta parintilor ,ori actioneaza parintii in judecata, in civil ,pentru pretentii ,conf.art.998 si urm.civ.,in calitate de reprezentanti ai minorului pentru a fi dezdaunata.
nu vreau sa par "oaia neagra"...dar eu in locul dv as pune putin in balanta ...un parbriz+manopera montaj..cam 300 E+ sa zicem..cateva ore prin service---fata de----politie, cearta, panarama :fight:, tribunal in ultima instanta, plata avocat, taxa timbru (actiune in pretentii), stres la maxim, nu mai mentionez faptul prejudiciul il vezi recupera extraordinar de greu chiar si cu o sentinta in favoarea dv, etc...repet, e doar ce as face eu..as opta pentru prima varianta, mai ales ca pur si simplu s-a intamplat, nu afost cred un fapt voit..in viata mai si pierdem, asta e..aa..sa nu uit...pe viitor incercati CASCO, "dai un ban da' stii ca face":P
Parbriz spart
Th30n3
Bună , am si eu o întrebare , deci fratele meu mai mic (17) ani , era cu echipa de fotbal la Mureș , și la antrenament înainte de meci a sutat mingea și ... (vezi toată discuția)