avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parbriz spart
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parbriz spart

Bună , am si eu o întrebare , deci fratele meu mai mic (17) ani , era cu echipa de fotbal la Mureș , și la antrenament înainte de meci a sutat mingea și a mers peste gardul stadionului ajungând direct in parbrizul unei mașini care circula pe centura ocolitoare și l-au spart .
Proprietarul a zis că eu sa îi plătesc paguba (aproximativ 1000 euro) .
Cum se poate rezolva oare asta altcumva .
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:41, 19 Februarie 2017
Verificati intai cat ar costa intr-un service inlocuirea parbrizului respectiv,suma solicitata pare la prima vedere exagerata,apoi incercati sa ajungeti la o intelegere.
Este vorba despre un teren de fotbal cu gazon sintetic sau un stadion in adevaratul sens al cuvantului, cu gazon de iarba si celelalte constructii?

Terenul este imprejmuit cu gard suficient de inalt incat mingea sa nu ajunga accidental in trafic?

Legea prevede ca cine a produs altei persoane un prejudiciu trebuie sa il despagubeasca.
In cazul copilului minor raspunderea revine parintilor sau tutorilor.

Discutati cu cel pagubit si vedeti daca are CASCO si daca este de acord sa ii platiti doar fransiza de la polita.

Nu poate obtine despagubirea decat daca va da in judecata pe cale civila iar daca se ajunge pana acolo solicitati instantei introducerea in proces ca parte raspunzatoare civila proprietarul sau administratorul terenului, primaria sau cui apartine.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum reclami un teren de fotbal care nu respecta normele adrian_balog adrian_balog Salut. Am trecut astazi printr-o comuna si o minge m-a lovit in parbriz. Din pacate mi-a spart parbrizul, din fericire doar atat s-a intamplat. Pe teren avea ... (vezi toată discuția)
Vandalism si intrare prin efractie apavaloaia apavaloaia Buna ziua. Am si eu o problema cu care ma confrunt de cateva luni bune si se pare ca lucrurile se agraveaza. Stau la curte, langa un liceu, mai exact impartim ... (vezi toată discuția)
Interzicerea accesului pe stadion Blasim Blasim Dupa cum multi stiti, in acest moment exista la Steaua Bucuresti un conflict intre suporterii echipei si patronul George Becali. Acesta, pentru a scapa de ... (vezi toată discuția)