avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vandalism si intrare prin efractie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vandalism si intrare prin efractie

Buna ziua. Am si eu o problema cu care ma confrunt de cateva luni bune si se pare ca lucrurile se agraveaza. Stau la curte, langa un liceu, mai exact impartim acelasi gard. Terenul de fotbal al liceului se intampla sa fie aproape de curtea mea si in fiecare zi, imi cade in curtea din spate cate o minge de fotbal iar elevi nu se mai obosesc sa vina la poarta care este in fata si prefera sa sara gardul care deja e facut praf. Am incercat sa vorbesc cu directoarea acestui liceu, dar se pare ca ma ignora. Aceasi poveste si cu portarul care mi-a zis ca el nu raspunde de ce se intampla in curtea mea. Tin sa precizez ca am avut si un geam spart din cauza asta si acum 2 zile unul din pomii mei fructiferi a fost practic distrus de catre elevi care in ziua mare cat am fost plecat la facultate, sub ochii portarului mi-au distrus proprietatea si dumnealui tot sustine ca el nu raspunde de proprietatea mea, mai grav de atat el sustine ca nu a vazut pe nimeni sa-mi sara gardul in curte. Am fost si la politie, ei mi-au spus ca fara dovezi sau martori nu rezolv nimic, cu toate ca am un cires facut praf de elevi. In concluzie sunt in continuare vandalizat de acest liceu si sunt practic legat la maini. Astept cu placere solutii la aceasta problema foarte deranjanta.
Cel mai recent răspuns: apavaloaia , utilizator 19:35, 28 Mai 2010
Formulati o sesizare la Inspectoratul Scolar pentru a depune diligente pentru ca liceul sa isi inalte gardul cu o plasa de sarma inalta sau incercati cu conducerea liceului sa ajungeti la o astfel de solutie, prin consesns.
Daca nu gasiti intelegere,printr-un executor judecatoresc notificati conducerea liceului sa intreprinda demersuri pentru a nu va mai fi incaclcata si deteriorata proprietatea, pentru a nu se ajunge la un litigiu, in care aceasta sa fie obligata pe cale judecatoreasca sa va dezdauneze cu contravaloarea pagubelor aduse.
Daca niici in aceasta situatie problemele nu sunt rezolvate,trebuie sa aveti probe privind distrugerile cauzate si contravaloarea acestora si apoi, sa formulati actiune civila in pretentii impotriva liceului,conf.art.998-1000 c.civ.
In sitiatia existentei unor probatorii aveti si posibilitatea sa formulati si plangere penala pentru distrugere conf.art.217 c.pen.
Succes !
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare drept proprietate, liniste publica Stfan Stfan Locuind in vecinatatea terenului de fotbal a unei scoli generale si ma confrunt cu o situatie anormala: Se joaca fotbal pe acest teren, activitate ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa ingradesc temporar un teren viran pe cheltuiala mea datorita numeroaselor probleme? mayte_22 mayte_22 Buna ziua, De curand am cumparat o casa intr-o zona metropolitana si ma confrunt cu urmatoarele probleme: langa casa mea se afla un teren viran (al carui ... (vezi toată discuția)
Privarea de libertate....in scoli AlexMihus AlexMihus As vrea sa va intreb daca este legala \\\\"sechestrarea\\\\" elevilor in institutiile de invatamant. In liceul in care invat, elevilor le este interzis sa ... (vezi toată discuția)