avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcare drept proprietate, liniste publica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcare drept proprietate, liniste publica

Locuind in vecinatatea terenului de fotbal a unei scoli generale si ma confrunt cu o situatie anormala: Se joaca fotbal pe acest teren, activitate intensificata de reabilitarea acestuia (iarba artificiala, etc) pana la ore tarzii, uneori dupa ora 24. Mingea sare sau este aruncata adesea peste gard in curtea / gradina mea si cu aceasta ocazie sectoristul din zona mi-a sugerat sa le returnez mingea caci pot fi acuzat de furt indiferent de activitatile efectuate de mine in acele momente. Aceasta sugestie ma transforma efectiv in copilul de mingii al celor ce joaca fotbal pe acest teren, situatie extrem de deranjanta caci eu nu doresc decat liniste, adica sa nu fiu deranjat dupa o zi sau zile obositoare de munca. Consider ca imi sunt incalcate niste drepturi, posibil dreptul la proprietate si la liniste. Cum ma sfatuiti sa procedez pentru a-mi capata linistea ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:44, 23 Iunie 2016
Formulati plangere scrisa la politie pentru tulburarea linistii publice , unde veti preciza ca dupa ora 22 sunttei deranjat de zgomot . Nu sunteti obligat sa returnati mingea , o lasati pur si simplu acolo, fara sa o insusiti. Daca se va incumeta cineva sa sara gardul in gradina dvs. puteti face plangere pentru tulburare de posesie , intrare prin efractie , etc.sunati la politie. Aveti posibiliatea sa faceti si o plangere catre proprietarrul(administratorul ) terenului de fotbal si veti soliicta sa ia masuri pentru inchiderea acestuia dupa ora 22 si de inaltarea gardului terenului.
Multumesc frumos, asa voi proceda.
Ori va mutati ori nu faceti decat sa va enervati degeaba. Copiii vor sarii gardul si toate reclamatiile nu vor face decat sa complice lucrurile. O plasa inalta e simplu de montat la marginea terenului. Discutati amiabil cu directorul scolii situatia - fara nervi sau amenintari. Scoala sigur nu se va muta iar copiii vin anual in schimburi noi si cu forte proaspete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua...locuiesc la curte si de foarte mult timp sunt deranjat ... costel01 costel01 Buna ziua...Locuiesc la curte si de foarte mult timp sunt deranjat de un grup de tineri foarte gălăgioși care se comporta ca pe terenul de fotbal...ei se ... (vezi toată discuția)
Curte comuna radusimionca radusimionca Buna ziua, locuim in aceeasi curte 4 familii care avem in total 6 copii. Una dintre familii nu are copii si nu este de accord cu joaca acestora in curte. ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa ingradesc temporar un teren viran pe cheltuiala mea datorita numeroaselor probleme? mayte_22 mayte_22 Buna ziua, De curand am cumparat o casa intr-o zona metropolitana si ma confrunt cu urmatoarele probleme: langa casa mea se afla un teren viran (al carui ... (vezi toată discuția)