avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am dreptul sa ingradesc temporar un teren viran pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am dreptul sa ingradesc temporar un teren viran pe cheltuiala mea datorita numeroaselor probleme?

Buna ziua,
De curand am cumparat o casa intr-o zona metropolitana si ma confrunt cu urmatoarele probleme:
langa casa mea se afla un teren viran (al carui proprietar este plecat din tara de 12 ani) care nu este ingradit.
Problema este ca pe acest teren se intampla o sumedenie de evenimente neplacute:
- in fiecare zi se aduna copii care joaca fotbal acolo si isi fac poarta din gardul meu
- daca mingea le trece gardul, se urca pe gard (stricandu-l) si apoi intra pe prorietatea mea sa-si recupereze mingea
- copiii imi ataca pomii fructiferi din gradina, urcandu-se pe garduri.
- animale precum cai si capre pasc langa gardul meu , existand oricand posibilitatea sa se urce pe ele si sa le rupa.

Nu stiu care ar fi cea mai buna solutie: am vorbit cu parintii copiilor, care nu le-au atras atentia sa nu mai intre in curtea mea. Deci pe calea amiabila nu putem solutiona nimic.
Ma gandesc la singura varianta de ingradire (temporarara) a acestui teren pe cheltuiala mea, iar in momentul in care va veni proprietarul sa construiasca o casa, isi va putea singur scoate parii gardului..deci nu as incurca pe nimeni.

Totusi...este posibila o astfel de solutie dpdv legal? Ce riscuri sunt?
Cel mai recent răspuns: mayte_22 , utilizator 16:40, 16 Iulie 2014
Pentru constructia unui gard aveti nevoie de autorizatie de constructie, autorizatie pe care nu aveti cum sa o obtineti din moment ce nu sunteti proprietarul terenului.
Va multumesc pt raspuns. Eu m-am gandit la o ingradire temporara, nu un gard solid, care ulterior sa poate fi desfiintata, facuta desigur cu acordul proprietarului.
Intre timp, m-am gandit si la alte solutii:
Solitia 1: Arat acel teren si semanat porumb (inca o data, cu acordul proprietarului). Ce probleme as putea intampina aici dpdv legal?
Solutia 2: Fac poze gardului vandalizat si fac o plangere politiei locale pe motive de: incalcarea proprietatii private, vandalizare gard, precum si tulburarea linistii publice.
Solutia 3: Daca iau in arenda acest teren (este teren cu destinatia agricola) pot sa utilizez acest teren / chema autoritatile in cazul in care proprietatea e incalcata?

Daca dvs ati fi in locul meu, ce solutie ati adopta pt a va asigura linistea si siguranta caminului dvs? Mentionez ca acesti copii sunt uneori agresivi si verbal, deci nu se rezuma totul doar la o simpla joaca.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
mayte_22, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caii pasc langa casa mea. ce pot face? cezarserv cezarserv Buna ziua. Langa mine exista un teren proprietate privata pe care un alt vecin isi lasa caii sa pasca, uneori liberi, nelegati. Mi-au stricat gardul, mi-au ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune (dovada dreptului de proprietate) liz1977 liz1977 Am deschis rol pt obtinerea unui teren pe baza de uzucapiune (teren alipit curtii mele de cca 40 de ani). Problema mea este cu vecinul de langa terenul meu ... (vezi toată discuția)
Tulburare posesie ? ajutor va rog !!!! maxx33 maxx33 - acum 2 saptamani am cumparat un teren pe baza de procura. - totul ok , am facut actele notariale, l-am intabulat, verificat procura, pus pe rol, etc. - ... (vezi toată discuția)