Buna ziua,
De curand am cumparat o casa intr-o zona metropolitana si ma confrunt cu urmatoarele probleme:
langa casa mea se afla un teren viran (al carui proprietar este plecat din tara de 12 ani) care nu este ingradit.
Problema este ca pe acest teren se intampla o sumedenie de evenimente neplacute:
- in fiecare zi se aduna copii care joaca fotbal acolo si isi fac poarta din gardul meu
- daca mingea le trece gardul, se urca pe gard (stricandu-l) si apoi intra pe prorietatea mea sa-si recupereze mingea
- copiii imi ataca pomii fructiferi din gradina, urcandu-se pe garduri.
- animale precum cai si capre pasc langa gardul meu , existand oricand posibilitatea sa se urce pe ele si sa le rupa.
Nu stiu care ar fi cea mai buna solutie: am vorbit cu parintii copiilor, care nu le-au atras atentia sa nu mai intre in curtea mea. Deci pe calea amiabila nu putem solutiona nimic.
Ma gandesc la singura varianta de ingradire (temporarara) a acestui teren pe cheltuiala mea, iar in momentul in care va veni proprietarul sa construiasca o casa, isi va putea singur scoate parii gardului..deci nu as incurca pe nimeni.
Totusi...este posibila o astfel de solutie dpdv legal? Ce riscuri sunt?
Pentru constructia unui gard aveti nevoie de autorizatie de constructie, autorizatie pe care nu aveti cum sa o obtineti din moment ce nu sunteti proprietarul terenului.
Va multumesc pt raspuns. Eu m-am gandit la o ingradire temporara, nu un gard solid, care ulterior sa poate fi desfiintata, facuta desigur cu acordul proprietarului.
Intre timp, m-am gandit si la alte solutii:
Solitia 1: Arat acel teren si semanat porumb (inca o data, cu acordul proprietarului). Ce probleme as putea intampina aici dpdv legal?
Solutia 2: Fac poze gardului vandalizat si fac o plangere politiei locale pe motive de: incalcarea proprietatii private, vandalizare gard, precum si tulburarea linistii publice.
Solutia 3: Daca iau in arenda acest teren (este teren cu destinatia agricola) pot sa utilizez acest teren / chema autoritatile in cazul in care proprietatea e incalcata?
Daca dvs ati fi in locul meu, ce solutie ati adopta pt a va asigura linistea si siguranta caminului dvs? Mentionez ca acesti copii sunt uneori agresivi si verbal, deci nu se rezuma totul doar la o simpla joaca.