avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Caii pasc langa casa mea. Ce pot face?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Caii pasc langa casa mea. Ce pot face?

Buna ziua. Langa mine exista un teren proprietate privata pe care un alt vecin isi lasa caii sa pasca, uneori liberi, nelegati. Mi-au stricat gardul, mi-au mancat unele flori inalte aflate langa gard, arbusti, pomi fructiferi, se balega, necheaza, fac zgomot noaptea. Totul se petrece la circa 2 m de casa si geamul dormitorului. In plus suntem, eu si familia, martori lunar la cate o monta, facuta cu alti cai ai altor carutasi. Orice discutie cu proprietarul cailor a ramas fara efect. Am facut plangere la politie, in urma careia a fost doar avertizat, fara alte consecinte. Situatia dureaza de cativa ani. Mirosurile si mizeria sunt nelipsite, atat ale cailor cat si ale excrementelor, plus muste si alte lighioane, mai ales in timpul verii. Fiind teren privat, ingradit (cel pe care pasc caii) primaria si politia se eschiveaza cand e vorba sa-i aplice vreo amenda, mentionand ca acestia pasc intr-un spatiu ingradit. Dar cu mirosul, zgomotul si mizeria.... acestea nu stau intr-un spatiu ingradit..... Ce ma sfatuiti sa fac si catre cine sa fac reclamatie? Exista articole (si care sunt) de lege pe care sa le invoc in reclamatie? Stiu ca ultima solutie este darea in judecata, dar, deocamdata, doresc rezolvarea pe alte cai a situatiei. Rog sprijin cu legi sau institutii catre care sa ma indrept cu reclamatia. Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2022
cezarserv, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:07, 9 Mai 2022
Locuiți la țară sau într-un oraș? La țară creșterea animalelor este permisă. Studiați hotărârile Consiliului local pe această temă. Dacă e vorba de armăsari pentru montă, persoana care o executa este autorizată ANSVSA
Locuiesc in mediu rural, cresterea animalelor se poate face si la oras si "la tara". insa nu m-am legat de cresterea lor ci de faptul ca sunt lasati sa pasca pe un alt teren decat al proprietarului cailor, teren care este invecinat cu casa subsemnatului, iar caii isi fac nevoile la 1,5m de geamul meu (la propriu), isi intind gaturile peste gard, mananca din plante si arbusti. Gardul are 1,2m inaltime (sa ating si acest aspect). De aici, disconfortul si mirosul. Iar respectivul teren este al altei persoane care lucreaza in strainatate. Este cazul cand eu nu pot sa deranjez pe cineva iar alti pot !!! Rugamintea mea este de a mi se indica cateva legi la care pot apela pentru o reclamatie si catre ce institutii ma pot indrepta?
cu scuze, dar cresterea animalelor la oras se face doar daca e vorba de animale de companie sau de firme. cat despre gard, nu va impiedica nimeni sa-l ridicati. imprejmuirile pana in 2 m nu ridica probleme deosebite. atata vreme cat proprietarul terenului nu se plange... probabil nu vorbim de o herghelie. iar eu v-am dat o directie, dar nu cititi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie facut cand vecinii cresc pasari si animale exat langa gardul de hotar nsb nsb buna ziua, locuiesc in mediu rural, si am vecinii sin fata cat si din spate care cresc pasari si animale. nu m-ar deranja cu nimic acest lucru dar pasarile ... (vezi toată discuția)
Masuri ninelmihaila ninelmihaila ce pot sa fac impotriva unor vecini care imi rup sistematic gardul sa bage caii in gradina? (vezi toată discuția)
Proprietarii cu ciini stelian_c_t stelian_c_t sunt proprietarul unui apartament de 3 camere la parter intr-un imobil cu 4 etaje si cu o curte interioara comuna , proprietatea primariei. Unul dintre vecini ... (vezi toată discuția)