Buna ziua. Langa mine exista un teren proprietate privata pe care un alt vecin isi lasa caii sa pasca, uneori liberi, nelegati. Mi-au stricat gardul, mi-au mancat unele flori inalte aflate langa gard, arbusti, pomi fructiferi, se balega, necheaza, fac zgomot noaptea. Totul se petrece la circa 2 m de casa si geamul dormitorului. In plus suntem, eu si familia, martori lunar la cate o monta, facuta cu alti cai ai altor carutasi. Orice discutie cu proprietarul cailor a ramas fara efect. Am facut plangere la politie, in urma careia a fost doar avertizat, fara alte consecinte. Situatia dureaza de cativa ani. Mirosurile si mizeria sunt nelipsite, atat ale cailor cat si ale excrementelor, plus muste si alte lighioane, mai ales in timpul verii. Fiind teren privat, ingradit (cel pe care pasc caii) primaria si politia se eschiveaza cand e vorba sa-i aplice vreo amenda, mentionand ca acestia pasc intr-un spatiu ingradit. Dar cu mirosul, zgomotul si mizeria.... acestea nu stau intr-un spatiu ingradit..... Ce ma sfatuiti sa fac si catre cine sa fac reclamatie? Exista articole (si care sunt) de lege pe care sa le invoc in reclamatie? Stiu ca ultima solutie este darea in judecata, dar, deocamdata, doresc rezolvarea pe alte cai a situatiei. Rog sprijin cu legi sau institutii catre care sa ma indrept cu reclamatia. Multumesc.