avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interzicerea accesului pe stadion
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interzicerea accesului pe stadion

Dupa cum multi stiti, in acest moment exista la Steaua Bucuresti un conflict intre suporterii echipei si patronul George Becali.
Acesta, pentru a scapa de contestatari, doreste ca la urmatoarele meciuri ale echipei Steaua Bucuresti pe teren propriu sa interzica accesul unui numar de 1000 de suporteri in stadion. Nu exista o hotarare judecatoareasca prin care nici unul dintre respectivii sa fie interzis pe vre-un stadion de fotbal sau la orice alta manifestare. Clubul Steaua este doar gazda a manifestarii sportive, organizarea apartinand UEFA sau dupa caz, Federatiei Romane de Fotbal, organism care se incadreaza la art.145 C.P. Deci, daca functionarul de la casa de bilete refuza sa elibereze bilet unei persoane, pe motiv ca se afla intre cei 1000, fapta acestuia se incadreaza la 247 C.P.? Daca acesta nu poate elibera bilet deoarece sistemul informatic a fost programat in asa fel incat sa nu poate fi emis bilet pentru unul din cei 1000, poate fi tras la raspundere cel care a programat sistemul ? Daca sistemul a fost programat la dispozitia lui George Becali, acesta poate fi tras la raspundere pentru instigare la abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi ? Sau direct pentru 247 C.P. - in acest caz, patronul unei firme/societati poate fi asimilat unui functionar ?
Astept raspunsurile voastre si o dezbatere pe forum cat mai productiva.
Daca le e interzis accesul unor suporteri , din varii motive ( in ideea ca va exista agresiune , sau orice alte acte care nu sunt in conformitate cu o conduita decenta )e savarsita infractiunea de abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi -infractiune circumstantiata prin mobil.

Cel care dispune , in sensul ca transmite o rezolutie infractionala catre terte persoane , are calitatea de instigator.

Persoanele care pun in aplicabilitate dispozitia acestuia au calitatea de autori / complici , dupa cum executa efectiv activitatea infractionala , sau doar o inlesnesc , o sprijina.

Sau direct pentru 247 C.P. - in acest caz, patronul unei firme/societati poate fi asimilat unui functionar ?


Contributia unui administrator e apreciata efectiv , e asimilat unui functionar , in sensul legii penale.

Ca masuri de securitate , ar fi firesc sa existe perchezitii , asa incat sa nu mai existe obiecte care le lezeze ,si , de adsemenea sa existe persoane care sa supravegheze si sa intervina , in caz de altercatii. Excluderea imi pare o masura radicala si discriminatorie.

O mica divagatie :
Marturisesc ca locuiesc langa stadion , si in ideea de a ma proteja , cand sunt meciuri , nu ies pe strada :)
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
De acord cu d-na avocat Stoica,dar pe de alta parte este interzisa pe motive discriminatorii participarea la o competitie sportiva.Solicitati prin notificare conducerii clubului Steaua sa indice care este motivul real al acestui gest prohibitiv (la adresa fiecarei persoane interzise)si aceasta poate fi chemata si in judecata civila pentru plata unor daune.
Sfatul meu este sa luati legatura cu ceilalti suporteri ,sa strangeti toate materialele aparute in presa, de-a lungul timpului despre patronul Stelei,despre toate gesturile si jignirile proferate de-a lungul timpului la adresa unor persoane nevinovate,despre masurile aberante luate si sa le trimiteti,eventual traduse, la UEFA si FIFA,insotite de o plangere a suporterilor lezati in drepturi (sau a unei asociatii a acestora)impotriva acestuia,solicitand declararea acestuia ca "persona non grata" ca si obligarea sa de aceste organisme internationale la un comportament adecvat.Ar fi bine daca v-ati constitui intr-o liga sau asociatie ,care sa obtina un statut juridic,urmand ca eventualele sesizari sa se faca in numele acesteia si cu semnaturile celor lezati.
Luati legatura cu un avocat,eventual chiar cu avocatul fostului antrenor Bergodi si solicitati-i sprijinul.
Multumesc pentru sfaturi/pareri si mai astept si altele.
Blasim a scris:

Multumesc pentru sfaturi/pareri si mai astept si altele.


Din nefericire,cei din galeria Stelei sunt divizati,dar mai presus de toate,unele din respectivele grupuri sunt conduse de indivizi"dubiosi"ca Jean Pavel sau Mustata,ambii persoane,cu trecut de scandalagii,unul dintre acestia fost detinut de drept comun.Prin aceasta,respectivele grupuri,pierd credibilitate,deoarece respectivele persoane,in afara trecutului lor si in afara de faptul nu pot ajunge la un compromis pentru o actiune comuna,au o pregatire scolara si de viata precara nefiind capabile sa fie lideri in astfel de actiuni.Din nefericire,multimea de suporteri,urmeaza ,dara sovaire,astfel de lideri care au de la inceput statutul de"invinsi",dar care in asemenea situatii reactioneaza cu violenta nejustificata,decredibilizand grupul si minimalizand revendicarile acestuia.Acea asociatie,despre care faceam vorbire in postare anterioara,trebuie sa inglobeze toate grupurile-"nord","sud","ultras"-si sa actioneze ca un tot unitar,apeland chiar la un avocat.Cu cat mai multa unitate,cu atat mai multi sorti de izbanda,mai ales ca exista"dusmani interni"puternici,precum seful ligii ,prieten deloc dezinteresat cu patronul,verii acestuia ca si alte "personaje" din liga sau din federatie.
Pana nu va veti uni si nu veti strange bani pentru a fi reprezentati de oameni profesionisti,cu nume sunt sanse slabe de castig.
Este foarte important sa contestati in acest moment dreptul de legitimare al unui grup de body- guarzi,acestia neputandu-se substitui organelor abilitate ale statului.
Incercati sa ii aduceti langa dvs.pe fostele glorii ale Stelei,care va pot sprijini moral si chiar material,dar aceasta cand veti fi uniti si veti actiona ca un grup unitar.
Luati legatura cu avocati de prestigiu pentru a va ajuta.
Nu ma pricep la fotbal, insa ma gandesc ca la stadionul respectiv exista si un regulament de ordine interioara, ceva...
Posibil sa mai existe in materie si alte acte normative, care cu siguranta ca (daca exista, evident) au o oarecare importanta...
Posibil ca acolo sa existe prevederi care sa permita organizatorului, (sau altor persoane) sa interzica accesul anumitor persoane, in anumite conditii pe stadion...

Alte discuții în legătură

Drepturile si obligatiile jandarmilor Am fost la meciul de fotbal steaua - dinamo. vis-a-vis de hotelul marriot este un fast food si am zis ca sa intru si sa manac ceva (ajunsesem mai devreme) si ... (vezi toată discuția)
Condamnarea patronului echipei steaua - un abuz? toppp toppp Buna ziua, As vrea sa supun atentei si sa aducem argumente juridice pentru eliberarea D-lui B. din inchisoare. Scriu aceste randuri deoarece consider un ... (vezi toată discuția)
Incalcarea articolului 30 din constitutie de catre politia locala narcis08 narcis08 In contextul tulburentelor politice vizavi de coruptie, tentativa de legalizare partiala si de sustinerea pe care unii batrani o acorda unor oameni corupti ... (vezi toată discuția)