avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incalcarea articolului 30 din Constitutie de catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incalcarea articolului 30 din Constitutie de catre Politia Locala

In contextul tulburentelor politice vizavi de coruptie, tentativa de legalizare partiala si de sustinerea pe care unii batrani o acorda unor oameni corupti manati de cresterile recente de pensii, am considerat sa le transmit romanilor de varsta a 3-a parerea mea. Acest lucru l-am facut printr-un banner pe care l-am afisat la un meci de fotbal din Liga I si pe care am scris "Bunici, pensia ar fi mai mare/ Cu coruptii la inchisoare". In prealabil m-am interesat la Liga Profesionista de Fotbal despre ce legi trebuie respectate, LPF mi-a precizat ca "Trebuie să respectați legea 4 din 2008, completată de legea 10 din 2012." Aceste legi interzic introducerea pe un stadion a bannerelor ce contin un mesaj obscen si legarea bannerelor de gardul ce delimiteaza tribuna de teren. Am respectat aceste legi, Jandarmeria Romana mi-a verificat bannerul la intrarea in stadion si a confirmat ca e in regula. In tribuna am legat bannerul de balustrada de jos a tribunei (nu de gardul separator). Astfel nu am incalcat nicio lege. Imediat un om cu geaca pe care era inscriptionat "Politia Locala Iasi" mi-a cerut sa il dau jos neargumentand cererea. Am refuzat, precizand ca am dreptul de a ma exprima liber, conform art 30 din Constitutie. Acest domn, care nu se legitimase, a comunicat ceva prin statie. Dupa cateva minute au venit inca doi domni cu imbracaminte inscriptionata "Politia Locala Iasi", care nu s-au prezentat si care, impreuna cu primul mi-au rupt bannerul. Acestia nu mi-au raspuns la intrebarea "Ce lege am incalcat?", dar au spus ca au fost trimisi de observatorul meciului. Observatorii meciurilor sunt delegati ai LPF, aceeasi LPF care mi-a comunicat legile pe care trebuie sa le respect. Personal cred ca acei domni, de fapt nu erau trimisi de LPF ci au actionat pe cont propriu, abuzand de putere si nejustificandu-si fapta. Avand martori si inregistrari video, ce credeti ca as putea sa fac pentru a amenda aceasta intamplare? Sau am gresit eu?
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2017
narcis08, utilizator

Alte discuții în legătură

Interzicerea accesului pe stadion Blasim Blasim Dupa cum multi stiti, in acest moment exista la Steaua Bucuresti un conflict intre suporterii echipei si patronul George Becali. Acesta, pentru a scapa de ... (vezi toată discuția)
Cum reclami un teren de fotbal care nu respecta normele adrian_balog adrian_balog Salut. Am trecut astazi printr-o comuna si o minge m-a lovit in parbriz. Din pacate mi-a spart parbrizul, din fericire doar atat s-a intamplat. Pe teren avea ... (vezi toată discuția)
Parbriz spart Th30n3 Th30n3 Bună , am si eu o întrebare , deci fratele meu mai mic (17) ani , era cu echipa de fotbal la Mureș , și la antrenament înainte de meci a sutat mingea și ... (vezi toată discuția)