avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru uzucapiune, cum e corect si de ce?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru uzucapiune, cum e corect si de ce?

este vorba de o actiune in constatare deci taxa de timbru este de 183.000, eu consider ca nu este corect sa fie in functie de valoare. Daca totusi sunteti de parere ca taxa un procent din valoarea terenului si a casei atunci pentru a stabili valoarea se considera valoarea de impunere de la primarie, cea pentru care se plateste impozit sau trebuie efectuata expertiza care sa evalueze valoarea ?
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 09:10, 12 Februarie 2007
uzucapiunea poate fi considerata o actiune in constatare#-o
consider ca uzucapiunea presupune dobandirea proprietatii sau a altui drept real prin posedarea neintrerupta a bunului in timpul stabilit de lege. Prin uzucapiune se poate dobandi orice bun imobil aflat in circuitul civil. Parerea mea este ca se taxeaza la valoare. Valoare pe care o iau din declaratia de impunere pentru plata impozitelor pentru imobile.
Dupa cum vei observa in continuare, parerile vor fi foarte....impartite:))

Una mica si de la mine:):
In cazul in care temeiul actiunii va fi constatare drept ca urmare a auzucapiunii - art. 111 C. proc. civ., timbrarea ei se face cu taxa fixa, amintita.
Nu redobandesti nici o valoare, noua, ca urmare a acestui proces, ci ti se recunoaste dreptul de proprietate.
eu cred ca se timbreaza la valoare, cel putin asta se intampla in practica#-o

e ciudat caci la un moment dat am platit taxa de timbru ca procent din valoarea de impunere si nu din valoarea data in expertiza ...
Taxa de timru (procent din valoarea de impunere) pe care am platit-o presedintele nu a mai primit-o caci s-a constatat din adresa venita de la INEP ca unul dinte parati decedase, deci s-a oprit prcesul. Am facut recurs caci despre ceilalti parati nu se stia nimic pentru a-i cita prin publicitate, a fost admis iar acum tre sa platesc taxa de timbru ca procent din evaluarea data in expertiza... Eu zic ca nu-i corect !
daca s-a admis expertiza in care s-a stabilit valoarea imobilului, atunci taxa de timbru se plateste la valoarea din expertiza.

Alte discuții în legătură

Invocarea prescripției pe cale de excepție. timbrarea la valoare ContSters221975 ContSters221975 vad ca invocarea prescriptiei pe cale de exceptie, potrivit ncc intrerupe prescriptia.. fata de aceasta imprejurare, credeti ca cel ce invoca prescriptia ( ... (vezi toată discuția)
Invocare uzucapiune - help ! n12345 n12345 HELPPP !!! Pentru invocarea uzucapiunii este valabila posesia de peste 30 ani asupra unui teren pentru care nu sa platit impozit, dar care sa contopit cu ... (vezi toată discuția)
Obligatie de a face - cum se taxeaza? dan1mircea dan1mircea Buna ziua, instanta mi-a pus in vedere sa evaluez capatul de cerere si sa timbrez corespunzator (la valoare). Eu am o actiune prin care am cerut ca paratul ... (vezi toată discuția)