avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce se intampla cu un contract inchiriere dupa ce ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce se intampla cu un contract inchiriere dupa ce proprietarul a decedat!

Contract de inchiriere intre persoana fizica - proprietar spatiu comercial si societate - chirias, aflat in situatia in care proprietarul a decedat; intrebarea este:
-contractul devine nul si trebuie discutata problema incheierii unui nou contract cu mostenitorii sau este suficient un act aditional cu acestia?
Cel mai recent răspuns: helgalupan , utilizator 17:41, 3 Aprilie 2010
Art.1440 din Codul civil"Contractul de locatiune nu se desfiinteaza prin moartea locatarului, nici prin cea a locatorului".
Poti sa faci un act aditional in care sa-i introduci pe mostenitori, in locul proprietarului decedat.
Contractul este valabil pana la expirarea termenului contractual.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc si va doresc SARBATORI FERICITE tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea proprietarului unui spatiu inchiriet valyneagu29 valyneagu29 ce drepturi are un chirias in conditiile in care proprietarul vinde respectivul spatiu? (vezi toată discuția)
Nu mai pot scapa de chirias gadela gadela In anul 2007 am dat in inchiriere un spatiu. Contractul a fost facut intre mama mea si sc....., pe o perioada de 7 ani. Acum mama mea a decedat in 10.04.2011 ... (vezi toată discuția)
Executare silita a unui chirias, in baza contractului de inchiriere inregistrat la administartia finantelor publice. pacurar pacurar Rog un raspuns referitor la pasii de urmat in vederea executarii silite, respectiv recuperarea chiriilor restante si evacuarea, pentru un chirias persoana ... (vezi toată discuția)