avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... drepturile urmasilor Luptatorilor in Revolutia din 1989
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

drepturile urmasilor Luptatorilor in Revolutia din 1989

Din cate am citit exista lege precum revolutionari primesc o indemnizatie lunara. intrebarea mea este daca si urmasii adica cum ar fi mama mea ar avea dreptul la aceasta indemnizatie. Specific faptul ca tatal meu este mort din cauze naturale din anul 2004 mai exact decembrie 2004. are mama mea drepturile tatalui meu? va rog am nevoie de un raspuns nu ma pricep la legi si sincer ma cam iau dureri de cap multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 09:05, 1 Aprilie 2010
Buna ziua !
Conform prevederilor Legii 314/2004 a recunostintei fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei romane din decembrie 1989...., modificata si actualizata, in situatia descrisa de dumneavoastra, urmasii nu beneficiaza de aceste drepturi, ele incasandu- se numai pentru luna cand a intervenit decesul, conform art.5 indice 1 din aceeasi lege (" Sumele reprezentand indemnizatia reparatorie si/sau indemnizatia lunara ramase neincasate de catre titularul decedat pe luna in care a avut loc decesul si, dupa caz, cele cuvenite si neachitate pana la deces se platesc sotului supravietuitor, copiilor, parintilor sau, in lipsa acestora, celorlalti mostenitori, in conditiile dreptului comun.
Sumele prevazute la alin. (1) pot fi solicitate in cadrul termenului general de prescriptii".)
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea pensiilor olimiha olimiha Buna seara, Noua lege a pensiilor va afecta legea 341/2004 privind drepturile financiare a celor care fac obiectul legii? Multumesc (vezi toată discuția)
O cerere actualizare indemnizație reparatorie pentru revolutionari, ... BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU O cerere actualizare indemnizație reparatorie pentru revolutionari, se taxează sau este scutită de taxa de timbru? (vezi toată discuția)
Contributia de intretinere in favoarea minorilor carmenm_lazar carmenm_lazar daca fostul sot beneficiza de prevederile Legii nr. 341 din 12 iulie 2004 Legea recunostintei fată de eroii-martiri si luptătorii care au contribuit la ... (vezi toată discuția)