avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reziliere contract de inchiriere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reziliere contract de inchiriere

O chestiune cu raspuns greu: eu si sotul meu - cu care sunt in divort - am incheiat un contract de inchiriere (eu si el in calitate de proprietari) cu un SRL la care sotul meu este administrator si asociat cu 60% din partile sociale, avand ca obiect parterul casei noastre de locuit. Mai exact, firma lui a deschis acolo un punct de lucru - cabinet stomatologic. Avand in vedere ca in acest moment suntem in divort si el a cerut si partajul, si faptul ca firma nu a platit chirie si a facut si modificari in spatiu fara acordul meu, as dori sa reziliez acest contract care imi tulbura folosinta locuintei. La parter este si bucataria mea si la incheierea contractului ne-am inteles ca voi putea folosi bucataria cand nu are el pacienti, mai ales ca avem un copil de 2 ani si trebuie sa gatesc. Plus zgomotul de jos care deranjeaza pe copil. Dar, ma rog, chestia cu zgomotul era cumva de luat in calcul inca de la incheierea contractului. Cum vedeti posibila aceasta inchiriere? In contract am scris ca se poate face la initiativa uneia din parti prin anunt cu cel putin 15 zile inainte. Dar avand in vedere ca la locatori figuram atat eu cat si sotul, cum as putea cere eu rezilierea pt ca este evident ca el nu are niciun interes in a rezilia acest contract? Va rog parerile dvs, imi sunt de mare ajutor!
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 23:57, 7 Aprilie 2010
cred ca se poate rezilia contractul de inchiriere dupa ramanerea definitiva a sentintei de partaj
Dar partajul poate sa dureze chiar mai mult decat termenul pt care a fost incheiat contractul de inchiriere, daca luam in calcul si caile de atac... Alte sugestii? Chiar pot fi obligata sa raman intr-un contract pt care mi-am dat consimtamantul in calitate de sotie a asociatului SRL-ului la care am inchiriat? E clar ca situatia s-a schimbat, intervenind divortul. Va rog si alte idei!
contractul de inchiriere se poate rezilia in situatiile mentionate in contract .
este prevazuta clauza conform careia acest contract se poate rezilia si unilateral, la cererea uneia dintre parti ?

Da, scrie ca se poate rezilia cu un preaviz de 15 zile la cererea uneia din parti. Problema este ca la locator figurez atat eu cat si sotul meu in calitate de proprietari, din care numai eu doresc rezilierea, iar el, din contra, nu. Mai ales ca este si administratorul/asociatul societatii cu care este incheiat contractul de inchiriere. Firma lui nu mi-a platit nicio chirie de cand s-a incheiat contractul. E o situatie care da de furca... Solutii?
Stiu, ati dori sa invocati faptul neplatii chiriei ca motiv de reziliere... Nu aveti cum sa reziliati contractul pana la rezolvarea definitiva a partajului. Dvs. cat si sotul aveti dubla calitate in contractul de inchiriere. Daca am inteles bine...sotul are 60% din p.s. si dvs.40%.
Daca numai dansul este asociat impreuna cu altcineva atunci puteti sa solicitati instantei rezilierea contractului pentru neplata chiriei. Din maxim doua termene se pronunta hotararea..intr-o luna, maxim, primiti comunicarea. Dar ce va faceti daca acesta formuleaza recurs?...Mai dureaza inca o luna pana la prima zi de infatisare...la urmatoarea luna formulati dvs. intampinare....si la urmatoarea lun a sa zicem ca instanta se va pronun ta.....dupa care mai dureaza inca o luna redactarea...si uite asa..se termina mai repede partajul.....

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere inainte de termen Alihi Alihi Buna ziua dragilor, Am urmatoare situatie: Un SRL a inchiriat un spatiu comercial de la un prorpietar. Contractul a fost facut pe 1 an. Dupa 4 luni, ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu luminel luminel Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)