O chestiune cu raspuns greu: eu si sotul meu - cu care sunt in divort - am incheiat un contract de inchiriere (eu si el in calitate de proprietari) cu un SRL la care sotul meu este administrator si asociat cu 60% din partile sociale, avand ca obiect parterul casei noastre de locuit. Mai exact, firma lui a deschis acolo un punct de lucru - cabinet stomatologic. Avand in vedere ca in acest moment suntem in divort si el a cerut si partajul, si faptul ca firma nu a platit chirie si a facut si modificari in spatiu fara acordul meu, as dori sa reziliez acest contract care imi tulbura folosinta locuintei. La parter este si bucataria mea si la incheierea contractului ne-am inteles ca voi putea folosi bucataria cand nu are el pacienti, mai ales ca avem un copil de 2 ani si trebuie sa gatesc. Plus zgomotul de jos care deranjeaza pe copil. Dar, ma rog, chestia cu zgomotul era cumva de luat in calcul inca de la incheierea contractului. Cum vedeti posibila aceasta inchiriere? In contract am scris ca se poate face la initiativa uneia din parti prin anunt cu cel putin 15 zile inainte. Dar avand in vedere ca la locatori figuram atat eu cat si sotul, cum as putea cere eu rezilierea pt ca este evident ca el nu are niciun interes in a rezilia acest contract? Va rog parerile dvs, imi sunt de mare ajutor!
V-as fi recomandat sa vindeti partile dv. sociale sotului sau sa-i spuneti ca, in caz contrar, le veti vinde unui tert (cu respectarea Statutului/Actului constitutiv) si dupa ce veti depune la O.R.C. actul de cesiune parti sociale, nu veti mai avea calitatea de asociat, astfel ca, anterior solutionarii partajului, puteti solicita rezilierea contractului (in acel moment, veti avea doar calitatea de locator, nu si de locatar). Dar, si firma intra in partajul bunurilor comune, ambii soti avand calitatea de asociati, astfel ca trebuie sa asteptati solutionarea partajului. ;)
Probabil ca nu m-am facut corect inteleasa. Eu si sotul in calitate de proprietari ai imobilului am inchiriat unui SRL cabinet medical la care sotul meu detine 60% din partile sociale si altcineva 40% parterul casei. Deci eu nu detin nimic din acest SRL. Am doar calitatea de locator in contractul de inchiriere alaturi de sotul meu. El este si locator dar si asociat in firma respectiva.
Fata de situatia de fapt prezentata incercati sa solicitati instantei rezilierea contractului pentru neplata chiriei. Chiar daca si sotul are calitatea de proprietar...dar de locatar in calitate de reprezentant al S.R.L-ului.
Pact comisoriu
luminel
Se incheie un contract de inchiriere pe o perioada de 3 ani intre proprietar, SC X SRL si chirias SC Y SRL. Chiriasul foloseste 3 luni spatiul dupa care ... (vezi toată discuția)