Buna ziua!
Sunt o viitoare mamica si voi naste in luna decembrie. Din septembrie 2009 nu lucrez, in schimb in urma unui concurs voi incepe munca din mijlocul lunii aprilie 2010. Functia pe care voi fi angajata este pe o perioada de 6 luni, urmand ca in luna octombrie-noiembrie sa fie organizat concurs pentru definitivare.
Deoarece la data nasterii nu voi avea 12 luni de cotizare la fondul asigurarilor sociale, va rog sa-mi spuneti ce drepturi voi avea.
Pot incheia un contract de asigurari si cotizatie retroactiva, astfel incat sa am 12 luni de cotizare?
La data organizarii concursului de definitivare, am dreptul sa particip , chiar daca voi intra in concediu prenatal?
Mentionez ca sunt o mamica necasatorita.
Art.1 din OUG 148/2005 nu se refera la stagiul de cotizare, se refera la realizarea timp de 12 luni anterior nasterii copilului de venituri profesionale supuse impozitului conform codului fiscal.
in acest caz, poate intra in concediu tatal copilului? el a realizat venituri impozabile timp de 12 luni.
Despre dreptul de a participa la concursul de definitivare pe post, imi raspundeti?
1. Tatal copilului poate intra in CCC pana la 2 ani chiar din ziua nasterii copilului.
2. Despre dreptul de a participa la concurs trebuie sa intrebati pe organizatorii acestuia.