avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie cresterea copilului

Buna ziua!
Sunt o viitoare mamica si voi naste in luna decembrie. Din septembrie 2009 nu lucrez, in schimb in urma unui concurs voi incepe munca din mijlocul lunii aprilie 2010. Functia pe care voi fi angajata este pe o perioada de 6 luni, urmand ca in luna octombrie-noiembrie sa fie organizat concurs pentru definitivare.
Deoarece la data nasterii nu voi avea 12 luni de cotizare la fondul asigurarilor sociale, va rog sa-mi spuneti ce drepturi voi avea.
Pot incheia un contract de asigurari si cotizatie retroactiva, astfel incat sa am 12 luni de cotizare?
La data organizarii concursului de definitivare, am dreptul sa particip , chiar daca voi intra in concediu prenatal?
Mentionez ca sunt o mamica necasatorita.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:45, 1 Aprilie 2010
Art.1 din OUG 148/2005 nu se refera la stagiul de cotizare, se refera la realizarea timp de 12 luni anterior nasterii copilului de venituri profesionale supuse impozitului conform codului fiscal.
in acest caz, poate intra in concediu tatal copilului? el a realizat venituri impozabile timp de 12 luni.
Despre dreptul de a participa la concursul de definitivare pe post, imi raspundeti?
1. Tatal copilului poate intra in CCC pana la 2 ani chiar din ziua nasterii copilului.
2. Despre dreptul de a participa la concurs trebuie sa intrebati pe organizatorii acestuia.
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil dupa somaj cristina adriana cristina adriana Beneficiez de somaj pana in 15.aprilie.2010 si sunt insarcinata in aprox. 1 luna, dupa calculul meu ar trebui sa nasc in mai 2010. Este necesar pentru o luna ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a beneficia de indemnizatia pentru ccc? onutza1988 onutza1988 Buna ziua, Lucrez la o firm din data de 24noiembrie 2011 ,am ramas insarcinata si data probabila a nasteri este 24decembri2012! Intrebarea este pot beneficia ... (vezi toată discuția)
In cazul in care intri in somaj si esti insarcinata ai dreptul la concediu maternal carlab carlab Am o prietena care a lucrat 4 ani la o firma de imobiliare si acum a intrat in somaj. Este insarcinata in 2 saptamani, are dreptul la concedii si la cei 2 ... (vezi toată discuția)