avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Despre compensari
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Despre compensari

Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti daca o factura de 20.000 ron, nescadenta, se poate compensa fara sa se mearga la IMI.
Multumumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
noiembriesm, utilizator
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 14:30, 1 Aprilie 2010
NORME METODOLOGICE din 23 august 1999 privind monitorizarea datoriilor nerambursate la scadenţă ale contribuabililor, persoane juridice, în vederea diminuării blocajului financiar şi a pierderilor din economie
Art. 2
(1)Contribuabilii, persoane juridice, sunt obligaţi să se conecteze prin INTERNET sau să folosească suportul magnetic (dischete) pentru a transmite în baza de date a Institutului de Management şi Informatică datele privind plăţile restante mai vechi de 30 de zile, cu o valoare mai mare de 100 milioane lei.

Prin plata restanta mai veche de 30 zile , inteleg neplata in termen de 30 zile de la data scadentei .
Deci daca factura nu este scadenta , o puteti compensa , dar tot pe ordine de compensare

Art. 3

(1)Începând cu data de 1 noiembrie 1999, se interzice utilizarea altor documente de compensare în afara celor prevăzute în regulamentul de compensare aprobat prin prezenta hotărâre.
HOTÃRÂRE nr. 685 din 23 august 1999

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare reciproca NYKOL NYKOL Eu stiam ca suma care se poate compensa pe ordine de compensare nu poate fi mai mare de 10000 RON iar factura nu poate fi mai veche de 30 zile. Mai sunt ... (vezi toată discuția)
Compensare dena71 dena71 De la firma X am cumparat marfa, la randul meu eu i-am vandut niste mijloace fixe. Am posibilitatea de a efectua compensatie? (vezi toată discuția)
Compensare Flori David Flori David Se poate face compensarea datoriilor reciproce intre 2 societati (SRL si SA) pe baza documentului \\"protocol de compensare\\" semnat de ambele parti, redactat ... (vezi toată discuția)