avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare personal contractual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare personal contractual

Buna ziua.
Am o mare problema. Vreau sa angajez pe cineva care lucreaza intr-o primarie , la primaria unde lucrez eu. Acolo este personal contractual. La mine ar fi la fel. Dar cum il transferam? Stiu ca in Codul muncii nu mai avem posibilitatea de a cere transferul. Va rog ajutati-ma . E foarte urgent.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 13:56, 1 Aprilie 2010
Buna ziua ! Daca e personal contractual (angajat cu contract individual de munca ) nu puteti , daca era functionar public Da ( transfer) . Avem si restrictii cu privire la angajari ..... doar stiti , nu ? Paste fericit !
In unitatile bugetare , conform OUG nr.1/2010 posturile sunt supuse blocarii pana la data de 31 .12.2010
Singura varianta este inchiderea primului contract de munca cu art. 55 (b) din Codul muncii si intocmirea unui nou contract imediat la noul loc de munca.
In institutiile publice orice post se ocupa prin concurs , dar posturile sunt blocate de OUG nr.1/2010 . Daca i se iceteaza contractul cu art.55 litera (b )risca apoi sa ramana fara servici pentru ca nu poate sa ocupe prin concurs cel de-al doilea post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer consilier juridic janina drula janina drula sunt cj intr-o primarie personal contractual si doresc sa ma transfer la o alta primarie pe acelasi post stiu ca transferul opereaza numai in cazul ... (vezi toată discuția)
Transfer functionar public leutu leutu In cazul in care se vor bloca posturile de functionari publici ma mai pot transfera la o alta institutie?? La Tv se spune ca din ian 2009 se vor bloca aceste ... (vezi toată discuția)
Restructurare/disponibilizare 2010 - functionari, contractuali, speciali... radu_mc radu_mc Un topic care-si propune sa ofere suport legislativ pentru situatiile intalnite (legale si mai putin legale) in cazul restructurarilor/disponibilizarilor ... (vezi toată discuția)