avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general prestare servicii sau produs
Discuție deschisă în Contabilitate în general

prestare servicii sau produs

Buna ziua, reprezint o firma care realizeaza servicii foto- ma confrunt cu urmatoarea situatie- am realizat designul pentru un album foto pentru un client, si l-am dat unei firme sa mi-l realizeze (printeze), apoi am vandut albumul clientului. Intrebarea este- albumul foto pe care mi l-a realizat firma cum imi va intra in contabilitate ca produs sau serviciu, si eu mai departe il vand ca produs sau serviciu -m-ar interesa monografia contabila daca ma poate ajuta cineva. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gabrielabarko , utilizator 14:31, 1 Aprilie 2010
345 = 711 valoarea albumului la cost de productie (intocmiti un raport de productie)
% = 401 valoarea serviciilor de imprimare (factura primita)
628
4426
4111 = % valoarea produsului la pret de vanzare (factura emisa)
701
4427
711 = 345 valoarea produselor vandute (nota contabila de descarcare gestiune)
Atentie! 711 nu se inchide prin 121 in acest caz.

Aceasta solutie mi se pare mai greoaie, dar mai bine adaptata procesului.

Cred ca nu e gresit nici in felul urmator, dar nu este atat de relevant:

% = 401 valoarea serviciilor de imprimare (factura primita)
628
4426

4111 = % valoarea serviciilor la pret de vanzare (factura emisa)
704
4427

Din punct de vedere fiscal, finalitatea este aceeasi.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inregistrez? kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O firma de distributie comercializeaza carbuni de gratar, la saci de 3 kg, pe care ii ia de la o firma din Prahova. Firma de distributie cumpara ... (vezi toată discuția)
Productia de cherestea irinacosiba irinacosiba monografie contabila a inregistrarilor in cazul productiei de cherestea (vezi toată discuția)
Inreg. contabile - firma constructii Doina B Doina B Buna ziua! Tin evidenta contabila la o firma de constructii. Este noua, acum a construit prima casa. Va prezint inregistrarile pe care le-am facut (in ... (vezi toată discuția)