avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident -carte verde falsa si numere nevalabile
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident -carte verde falsa si numere nevalabile

De ce politia romana nu poate urgenta verificarea unei carti verzi emisa de o alta tara si de ce nu se implica in a verifica daca o masina inmatriculata in alta tara are numere valabile?
Am avut un accident in 12/03/2010 in care a fost implicata si o masina cu numere de Germania. Vinovat de producerea accidentului a fost cel care conducea masina inmatriculata in Germania ( in urma verificarilor la fata locului s-a dovedit ca acesta avea permis de conducere fals , motiv pentru care i s-a deschis dosar penal). Proprietarul masinii care era in dreapta are actele masinii care e inscrisa pe numele unui cetatean neamt, dar din primele verificari pe care le-au facut niste prieteni de acolo reiese ca aceasta masina nu apare ca fiind inmatriculata in GERMANIA, iar cei la care am deschis dosar de dauna - AVUS INTERNATIONAL - imi pot da raspuns in maxim 3 luni.
Ce pot face pentru a-mi repara masina si a-mi recupera daunele mai repede?
davy_dady a scris:

AM UN CUMNAT IN SPANIA CARE A LUCRAT CU CARTE DE MUNCA SI DIN 2008 ESTE BOLNAV DE CANCER LA CAP. ACUM TREBUIE SA FIE PENSIONAT PE CAZ DE BOALA SI AUTORITATILE SPANIOLE AU TRIMIS DOSARUL SA II SE CONPLETEZE CEI 2 ANI PE CARE I-A MUNCIT IN ROMANIA DAR AICI CEI DE LA BUCURESTI NE DUC CU VORBA SUNTEM AMANATI .CE SA FACEM ,STITI CAM CAT DUREAZA PANA AJUNGE DOSARUL INAPOI ,MENTIONEZ CA CUMNATUL MEU ARE 27 DE ANI SI ASTEPTA DOSARUL DE APROAPE 1 AN CE SE INTAMPLA?CUM SA PROCEDAM SA TRIMITA DOSARUL IN SPANIA CA AICI NU SE LUCREAZA SE AMANA?ASTEPT RASPUNS

Inerventie moderator:
Doua rugaminti:
1. Rescrieti mesjul/intrebarea prin deschiderea unui titlu nou in sectiunea Dreptul muncii .Aici ati folosit butonul Raspunde iar subiectul nu are legatura cu cazul dv.
2. Rescrierea sa nu mai fie cu majuscule si detaliati la cine a fost trimis/sta dosarul.
Va multumeste V.Lates
Ultima modificare: Joi, 1 Aprilie 2010
nucu$, utilizator
Adresati-va la BAAR. Este singura institutie care va poate ajuta in acest caz.
Termenul de 3 luni este cel prevazut atat le legislatia interna, aplicabila in ceea ce priveste cuantumul despagubirii, cat si in Directivele Europene care va sunt aplicabile precum si prevederile Conventiei Interbirouri. Partea buna e ca, potrivit disp. acelui din urma act normativ, chiar daca Cartea Verde e expirata, falsa, etc. tot veti fi despagubit si nu va fi nevoie ca dvs. sa cautati posesorul documentului de asigurare sa va recuperati banii.
Cat priveste nevoia acuta de masina persoanla, aici v-ar fi fost de un real folos o asigurare facultativa in baza careia ati fi fost despagubit mult mai repede.
Desigur, ramine varianta clasica, adica puteti plati direct in service, raminand sa recuperati banii in contul dvs. dupa parcurgerea acelor proceduri legale dintre birourile Romaniei si Germaniei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se cer daunele morale in caz de accident rutier? almaxwell almaxwell Am fost implicat intr-un accident pe autostrada M5, langa Budapesta, fiind lovit din spate de un autoturism care a lovit si alte masini. Ma aflam pe prima ... (vezi toată discuția)
Obligatia politiei? IUSTINIA IUSTINIA Am avut un accident in 12/03/2010 in care a fost implicata si o masina cu numere de Germania. Vinovat de producerea accidentului a fost cel care conducea ... (vezi toată discuția)
Accident in germania moltobene moltobene am avut in luna iunie un accident in germania, din vina unei domnisoare de acolo...pana acum inca nu am fost despagubit ....brasov (vezi toată discuția)