avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Magazin Virtual
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Magazin Virtual

Buna ziua,

Doresc sa-mi deschid magazin virtual cu Metale Pretioase importate din alta tara ( non UE ). Am infiintat firma am autorizatie de la ANPC pentru importarea si vanzarea metalelor pretioase. Intrebarile mele sunt:

-Pentru vanzarile pe internet este necesara casa de marcat?
-Pentru cumpararea si vanzarea pe internet de metale pretioase ce registre se tin de catre o societate?
-Care mai este Plafonul sub care o societate este neplatitoare de TVA?
-Inafara de taxele obisnuite: Impozit microintreprinderi, TVA si impozit pe dividende se mai platesc alte taxe pentru achizitionarea si vanzarea pe internet a Metalelor pretioase?
-Registrul jurnal Se mai inregistreaza la Administratia financiara?
-Pretul de vanzare trebuie declarat? Sau firma poate sa stabileasca cat vrea pretul de vanzare?
-Se pot face reduceri de preturi oricand? Sau numai dupa o luna de functionare? Si aceste reduceri trebuie declarate?

Multumesc foarte mult.

Cu stima, Cosmin
Cel mai recent răspuns: Alex28 , utilizator 15:16, 22 Februarie 2007
Voi numerota intrebarile dvs si voi raspunde la care stiu:
1. NU - dar trebuie factura si mandat mandat ramburs pentru incasare cu numerar. Daca incasati prin extras de cont nu este nevoie decat de factura. Factura se trimite beneficiarului cu posta sau electronic.
2. Toate registrele prevazute in Legea 82/1991, capitolul III si in plus registrele pentru marcaj . Pentru mai multe amanunte puteti intreba la BNR care are un regim special pentru metalele pretioase, semipretioase si aliajele acestora.
3. 100.000 EUR cf Legii 571/2003 (Codul fiscal actualizat)
4. a) daca nu aveti salariati, in plus fata de ce stiti: taxe vamale, accize si TVA in vama, taxe de marcaj
b) daca aveti salariati, in plus fata de 4.a ) sunt si contributiile la salarii si impozitul pe salarii
5. NU
6. De intrebat la BNR
7. De studiat CF ( lg.571/2003 ) sau de intrebat la Admin. Financ. de care apartineti
plafonul TVA pt ca o societate sa fie neplatitoare pt 2007 este de 35.000 euro
TVA-ul nu se mai plateste in vama
se plateste la financiar pana la a 15-a zi a lunii urmatoare. (ex: daca s-a importat marfa pe data de 5 februarie 07, TVA-ul se poate achita pana la data de 15 martie 07)

Reduceri de preturi puteti face oricand daca sunt in favoarea vanzarii (pe PV de reducere pret trebuie specificat "pt stimularea vanzarilor".
Buna ziua,

Sunt firma neplatitoare de TVA. Pentru importuri TVA aferent se plateste acum la administratia financiara. Ce declaratie depun la fisc pentru acest TVA?
dec 010

Alte discuții în legătură

Sunt proaspat pfa si am nevoie sa fac comenzi de marfa din sua/europa tonicat tonicat Buna ziua, sunt proaspat PFA cu obiect de activitate principal 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet si cu ... (vezi toată discuția)
Cumparare bijuterii turcia markomarius1 markomarius1 Buna ziua, As dori sa imi spuna cineva, cat si ce trebuie sa platesc catre stat, daca cumpar bijuterii din aur din Turcia, pe firma platitoare de TVA. Mai ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitoare de tva doreste sa faca achizitie intracomunitara geanina_free geanina_free Buna ziua, Am un SRL neplatitor de tva si as dori sa aduc niste produse dintr-o tara UE pe care furnizorul mi le da la pretul de vanzare + TVA - ul aferent ... (vezi toată discuția)