Buna ziua,
As dori sa imi spuna cineva, cat si ce trebuie sa platesc catre stat, daca cumpar bijuterii din aur din Turcia, pe firma platitoare de TVA. Mai jos, voi expune un examplu, care doresc sa stiu daca este sau nu real, cum il vad eu:
1) Cumpar un inel si o bratara, de la un magazin/firma, ale caror preturi totale sunt 1000 lei. Platesc taxa vamala 2.5% si alt TVA la statul roman, in conditiie in care factura emisa de magazinul turcesc contine TVA (18% mi se pare)? Adica 1000 lei pret achizitie * 1.025 taxa vamala * 1.19 TVA = 1219.75 lei, pret final de vazare, fara procentul de profi!
In afara de aceste taxe, stiu ca mai trebuie platati taxa de autorizare la ANPC de 6-700 lei an, care se vizeaza anual. Mai sunt alte taxe? Daca aceste bijuterii au cerrificate de laboratoare din Turcia cu privire la puritate metal/piatra pretioasa, se pot vinde conform acelor documente?
Daca suteti platitor de TVA, si cumparati ca PJ, vorbiti cu firma turceasca sa va factureze si incaseze FARA TVA - fiind vorba de export, dvs urmand sa platiti doarTVA-ul romanesc in vama romana. La vanzarea in Romania a bijuteriilor va deduceti TVA.
Noi am adus anul acesta echipamente industriale din Turcia de peste 10.000 euro si asa am procedat