avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cumparaturi electrocasnice extra-comunitare (Turcia)
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cumparaturi electrocasnice extra-comunitare (Turcia)

Buna ziua! Sunt in vacanta in Turcia si avand in vederea paritatea de la momentul actual al lirei-leului nostru consider ca sunt foarte oportune cumparaturile de orice fel din Turcia, Am pus ochii (o sa sune bizar) pe o masina de spalat ce la ei este 1500£ echivalentul in lei fiind de 900 lei. La noi in magazine cel mai mic pret la aceeasi masina este de 1800 lei. Ce ar implica cumpararea acestei masini din Turcia spre Romania? La trecerea frontierei cu Turcia - Bulgaria as putea intampina dificultati? As mai fi pus sa platesc inca odata TVA-ul + 2.5% taxe vamale? Va multumesc anticipat! Sunt persoana fizica.

Din ce am gasit la urmatorul link: [ link extern ]
reies urmatoarele:
Intrarea in Romania dintr-un stat neunional

B) Bunuri importate în scutire de taxe vamale

e) bunuri diverse, altele decât cele de la lit. a) - d), în limita unei valori globale de 430 EURO pentru fiecare călător în cazul transporturilor pe cale aeriană şi maritimă şi 300 EURO în cazul celorlalte mijloace de transport.

Sa inteleg ca daca este un singur produs cu valoare mai mica de 300€ nu voi fi pus sa platesc taxe vamale + TVA-ul aferent?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2018
cristapone, utilizator

Alte discuții în legătură

Cumparare bijuterii turcia markomarius1 markomarius1 Buna ziua, As dori sa imi spuna cineva, cat si ce trebuie sa platesc catre stat, daca cumpar bijuterii din aur din Turcia, pe firma platitoare de TVA. Mai ... (vezi toată discuția)
Firma transport marfa danuuu danuuu INFINTEZ O FIRMA DE TRANSPORT MARFA PENTRU UE SI AS VREA SA STIU CAUM FAC FACTURARE CATRE CLIENTII DIN UE...ADICA CU TVA -CUM ESTE MAI BINE LA INCEPUT ... (vezi toată discuția)
Srl care sa comercializeze online haine din turcia CosminMX CosminMX Buna ziua, Doresc sa infiintez un SRL care sa comercializeze online haine din Turcia. Nu doresc sa ma ocup eu de transport, am citit ca sunt firme care se ... (vezi toată discuția)