avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate firma proprie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate firma proprie

Buna ziua,

As dori sa stiu si eu daca doresc sa deschid un magazin online de bijuterii:
-cat m-ar consta infiintarea firmei (taxe stat, documente necesare functionarii, stampila etc);
-trebuie sa detin si casa de marcat sau pot emite doar facturi ale produselor vandute;
-care sunt taxele pe care trebuie sa le platesc la stat lunar/trimestrial;
-pot sa folosesc programul SAGA pentru a-mi tine singur contabilitatea.

Va multumesc pentru intelegere si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 20:10, 7 Iulie 2017
Infiintarea unei firme costa aproximativ 1000 de lei, depinde de avocatul care va infiinta firma.
Avand in vedere specificul activitatii, vanzare on line, consider ca nu este obligatorie casa de marcat. Daca veti avea si un magazin de desfacere, atunci va trebuie casa de marcat.
Veti plati, trimestrial, impozit pe venitul microintreprinderii, precum si taxele la bugete aferente salariilor angajatilor. Daca cifra de afaceri va depasi, la un moment dat, plafonul de scutire de TVA, veti deveni platitor de TVA si, daca va fi cazul, veti plati TVA trimestrial.
Daca aveti studii superioare economice puteti sa va tineti contabilitatea si singur.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce reprezinta cei 1000 lei? Fiindca demersurile necesare infiintarii, le voi face personal! Nu doresc magazin de desfacere de moment.
In acesti 1000 de lei intra si onorariul avocatului. In general discutia cu avocatul este urmatoarea : imi dai 1000 de lei si actele de care e nevoie si eu in 15 zile iti aduc toate actele de infiintare, inclusiv chitantele de achitare a taxelor de infiintare. Cat reprezinta efectiv onorariul nu am idee

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Difenta dintre un pfa si un sprl(societate profesionala cu raspundere limitata) deacroxana deacroxana Dn punct de vedere al declaratiilor si a contabilitatii care este diferenta intre un PFA si un SPRL? (vezi toată discuția)
Pfa cu norma venit neplatitoare de tva Florin-E Florin-E Intentionez sa incep o activitate PFA cod CAEN 4762, care este incadrata de D.G.F.P local , ca activitate impusa pe baza de norma de venit ; voi activa ca ... (vezi toată discuția)
Srl sau ii pentru florarie? rox_ann07 rox_ann07 Doresc sa deschid o florarie, in care sa am si un raft cu articole de nunta,botez, artizanat, procurate cu factura, dar si facute de mine manual (cum ar fi ... (vezi toată discuția)