avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA cu norma venit neplatitoare de TVA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA cu norma venit neplatitoare de TVA

Intentionez sa incep o activitate PFA cod CAEN 4762, care este incadrata de D.G.F.P local , ca activitate impusa pe baza de norma de venit ; voi activa ca neplatitor de TVA.
Am trei intrebari :

1. Avand norma de venit, trebuie sa inscriu in Registrul Jurnal de Incasari si Plati numai incasarile sau si vanzarile ?

2. In cazul meu este obligatorie utilizarea si fiscalizarea casei de marcat ?

3. Doresc sa emit si facturi / chitante generate de un soft simplu de gestiune (SAGA) ; trebuie anuntat D.G.F.P cu privire la generarea pe calculator a acestor documente ? ( nr de ordine, de la ... pana la....)
Cel mai recent răspuns: Florin-E , utilizator 12:33, 7 Iulie 2013
1) Ambele ...
2) DA este
Comert cu amanuntul al ziarelor si articolelor de papetarie, in magazine specializate (este vanzare cu amanuntul necesar bonul fiscal, saga stie sa lucreze si cu casa de marcat)
3) NU, (Sa folositi SAGA pentru PFA, contabilitate in partida simpla)
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2013
Burghardt Norbert,
- conform codului fiscal, PFA impozitat in baza normelor de venit are obligativitatea tinerii RJIP doar partea de incasari
- tineti si jurnalele de vanzari si cumparari pentru intocmirea declaratiei 392B
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitantele privind plata impozitului pe venit MARIA_O MARIA_O Sunt PFA cu Norma de Venit, neplatitor de TVA. Chitantele privind plata impozitului pe venit, a contributiilor, impozitul pt masina pe care o folosesc in baza ... (vezi toată discuția)
Obligatii declarative pfa patriciaadina patriciaadina Buna ziua. As dori cateva lamuriri in urmatoarea situatie. Am PFA cu profil manichiura-pedichiura.Anul trecut am avut activitate incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Inregistrari rjip si jurnale cumpatarari/vanzari acatanas acatanas Buna ziua, am cateva intrebari , nu inteleg foarte bine cum sa procedez. Sunt PFA neplatitor de TVA, sistem real, prestari servicii . In medie emit 2-3 ... (vezi toată discuția)