avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Chitantele privind plata impozitului pe venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Chitantele privind plata impozitului pe venit

Sunt PFA cu Norma de Venit, neplatitor de TVA. Chitantele privind plata impozitului pe venit, a contributiilor, impozitul pt masina pe care o folosesc in baza unui contract de comodat se trec sau nu in RJIP?
Daca da tinem cont de ele sau nu in declaratia 392B?
Ultima modificare: Marți, 25 Februarie 2014
MARIA_O, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:20, 25 Februarie 2014
Persoanele care desfasoara activitati pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit,inclusiv PFA,nu completeaza RJIP decat la incasari[art.49 alin.(8)din Codul fiscal].
Nu trebuie sa depun declaratia 392B?
Intrebarea dvs. a fost alta. Declaratia 392 B trebuie depusa,cel mai tarziu astazi.Chitantele la care faceti referire nu trebuie incluse in D 392 B.
Declaratia 392 B are rubrica pentru achizitii, daca nu completez registru cu achizitiile de unde le iau pentru declaratie?
Datele necesare completarii declaratiei la Sectiunea livrari sunt cele din "Jurnalul pentru vanzari",iar cele pentru achizitii,cele din "Jurnalul pentru cumparari".

Alte discuții în legătură

Obligatie intocmire registru de vanzari/cumparari cristian_conea cristian_conea Pt. un PFA / Intrepr.Individ. neinregistrat in scopuri de TVA este obligatorie completarea registrului de cumparari si vanzari? (vezi toată discuția)
Declaratie 392 b chiden chiden DACA NU SUNT PLATITOR TVA ,SUNT OBLIGAT SA DEPUN DECLARATIA 392. (vezi toată discuția)
Declaratia 392b Tessy Tessy As dori sa ma lamuriti cum se completeaza declaratia 392B in cazul urmator: - PFA neplatitor de TVA, cu obiect de activitate comert, care nu vinde nimic pe ... (vezi toată discuția)