avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Firma neplatitoare de TVA doreste sa faca achizitie ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Firma neplatitoare de TVA doreste sa faca achizitie intracomunitara

Buna ziua,

Am un SRL neplatitor de tva si as dori sa aduc niste produse dintr-o tara UE pe care furnizorul mi le da la pretul de vanzare + TVA - ul aferent tarii respective. Eu mai trebuie sa platesc Tva la statul roman? Trebuie sa ma inregistrez neaparat in ROI sau pot face import si fara sa fiu inscrisa in Roi? nu am mai facut import pana acum si nu stiu cum se procedeaza cu plata TVA-ului daca sunt neplatitoare.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ella2389 , utilizator 17:30, 19 August 2013
Buna ziua,
Daca sunteti neplatitor de tva le veti achizitiona la pretul din tara membra + TVA fara drept de deducere. Puteti totusi sa va inregistrati in scopuri de TVA pentu ca apoi sa aveti acces la registrul operatorilor intracomunitari. In acest caz ati cumpara produsele fara TVA.
Dar daca eu platesc produsul din tara respectiva + TVA la ei mai trebuie sa platesc si la noi la vama TVA-ul sau nu, ca asta nu imi este clar? Daca ma inregistrez in ROI in scopuri de TVA furnizorul imi va da produsul fara TVa si il voi plati eu la vama in tara?
Din cate stiu produsul il platesti cu tot cu TVA fara sa mai platesti ceva la vama pentru persoana fizica. In ceea ce priveste inregistrarea in scopuri de TVA si mai apoi in ROI, nu vei mai plati deloc TVA nici la furnizor, nici in vama, nicaieri. Factura va fi cu TVA 0 pentru achizitiile intracomunitare daca firma are cod valid de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva si taxe elvetia sevenx sevenx Buna ziua, Va cer ajutorul in urmatoarea problema. SRL neplatitor de TVA, neinscris in reg operatorilor intracomunitari (se incadreaza in plafon) doreste ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari sean_combs sean_combs Buna ziua. Am un PFA, neplatitor de TVA in Romania. Domeniul de activitate este comertul online, bunurile fiind achizitionate din UK. Valoarea cumparaturilor ... (vezi toată discuția)
Import din ue fara tva si vinzare in romania nordelectric nordelectric Buna ziua, Vreau sa import marfa fara TVA din UE. si sa o vind in R omania.Cum pot evita plata TVA sau cum pot vinde aceasta marfa fara TVA.Sa-mi fac firma ... (vezi toată discuția)