avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Registrul operatorilor intracomunitari
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Registrul operatorilor intracomunitari

Buna ziua.
Am un PFA, neplatitor de TVA in Romania. Domeniul de activitate este comertul online, bunurile fiind achizitionate din UK. Valoarea cumparaturilor / an depaseste suma de 10 000 EUR. In cazul acesta, am inteles ca trebuie sa ma inscriu in ROI, si sa ma trec ca platitor de TVA pt achizitiile intracomunitare.
Problema este urmatoarea : magazinele de unde cumpar produsele au deja TVA inclus in pret, nu imi pot factura cu 0 TVA. Cand primesc factura detaliata, se vede clar rubrica pt TVA, iar acesta este calculat.
In aceste conditii, mai trebuie sa platesc TVA-ul si in Romania pt achizitiile intracomunitare ? Cum ar trebui procedat ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Publitrad SRL , Traducator autorizat 12:51, 11 Iulie 2012
din ce am inteles tu acum cumperi produse cu TVA pt. ca nu au cod de TVA valid care sa poata fi verificat in VIES. In momentul in care ai sa fii in registrul operatorilor intracomunitari ai sa ai un cod de TVA pe care furnizorul tau din UK il poate verifica si atunci nu vei mai plati TVA catre UK, produsele pe factura vor aparea fara TVA, iar TVA va fi achitat de catre tine in tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Decontare facturi adwords si facebook 2017 - la un pfa staycu staycu Buna ziua, As dori sa stiu, in anul 2017, ce ar trebui sa fac ca sa pot deconta facturile din Adwords si Facebook, ambele cu sediul in Irlanda. Am citit ... (vezi toată discuția)
Servicii electronice - factura ue, scutire forme mici gabriel999 gabriel999 Buna seara si La Multi Ani! Conform ultimelor modificari ale Codului fiscal, inteleg ca scutirea TVA - art. 152 - pentru o firma mica inregistrata in ... (vezi toată discuția)