avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura o emit cu sau fara TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura o emit cu sau fara TVA?

Lucrez in contabilitate la o firma care se ocupa cu transport international de marfa. Am facut un transport din Elvetia in Romania, beneficiarul, sau mai bine spus clientul meu fiind stabilit in Romania. Am o intrebare: factura o emit cu sau fara TVA?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 14:14, 4 Aprilie 2010
Emiteti factura cu TVA!
B-)
nu neaparat.
daca transportul este legat de un import de bunuri din elevtia in romania, factura se face fara tva, conform art. 143, alin 1, lit. d)
In prima faza si noi am facut factura tot cu tva, dar contabilul de la cealalta firma a refuzat-o, spunand ca tb fara. Imi puteti spune o lege sau altceva unde ma pot informa mai bine despre acest lucru?
v-am dat mai sus articolul din codul fiscal.
pentru justificarea scutirii de taxa consultati si art. 5 din ordinul 2222/2006 actualizat.

motivul principal este acela ca valoarea in vama la care deja se percepe tva cuprinde si transportul.

art. 139 cod fiscal
(2) Baza de impozitare cuprinde cheltuielile accesorii, precum comisioanele şi cheltuielile de ambalare, transport şi asigurare, care intervin până la primul loc de destinaţie a bunurilor în România, în măsura în care aceste cheltuieli nu au fost cuprinse în baza de impozitare stabilită conform alin. (1). Primul loc de destinaţie a bunurilor îl reprezintă destinaţia indicată în documentul de transport sau în orice alt document însoţitor al bunurilor, când acestea intră în România, sau, în absenţa unor astfel de documente, primul loc de descărcare a bunurilor în România.

Alte discuții în legătură

Inregistrare import Asanta Asanta Am urmatoarea situatie: import de marfa din China. Vama se face la Bucuresti. am o factura de transport-manipulare emisa de o firma inregistrata in UE. Factura ... (vezi toată discuția)
Import marfa cu transportator ue Irina-2005 Irina-2005 Buna ziua Se poate sa ma ajute si pe mine cineva in urmatoarea problema? Am un import de marfa din Elvetia.Transportatorul este din UE respectiv ... (vezi toată discuția)
Factura e-bay laurail laurail buna ziua! am achizitionat un produs din state prin intermediul e-bay-ului in valoare de 443 $. Singura factura pe care o am este cea emisa de site-ul ... (vezi toată discuția)